2020. augusztus 10., hétfő

Welcome to the TWILIGHT ZONE

Amint megérkeztünk, adódott egy elég jó lehetőség az autóvásárlásra, szóval lecsaptunk rá és long story short, lett egy autónk.
Igen ám, de hogy forgalomba kerüljön, biztosítást kell rá kötni - amit csak UK bankszámláról lehet fizetni.

Csak UK bankszámla megkötéséhez kell valamiféle dokumentum, ahol egy helyen szerepel a nevünk és az angliai lakcímünk, pl. egy bérleti szerződés egy lakásra vagy valamilyen közmű számla.

Ma vettük végre birtokba a lakásunkat, ahol először is elénk toltak egy direct debit doksit, hogy akkor ezt még ki kéne tölteni - és ahová megint csak UK bankszámla kell. Pislogtunk az ügyintézőre, aki végül megnyugtatott, hogy oké, ráér később, a kulcsokat megkapjuk most is, csak hát a wifi kódot addig nem tudja megadni.
Jó, oké, mindegy, a szerződést nagy boldogan lobogtatva rontottunk be a legközelebbi bankba, hogy szeretnénk bankszámlát nyitni - és ahol elhajtottak az anyánkba, hogy bocsi, ez a fajta szerződés mégsem jó.

Ezt elmesélve több embernek senki sem érti, hogy történhetett, beleértve a lakást kiadó angency-t.

Holnap mehetünk vissza, mert a covid miatt minden bank csak kb. kettőig van nyitva.


Ja, és holnap jönnek a bútoraink "valamikor 7 és 19 között", szóval egész nap otthon kell basznom a rezet egy gyakorlatilag üres lakásban, ahol nem csak internet nincs, de még egy tévé sem, és kanapé is csak akkor, amikor megjön az IKEA futár és összerakom magamnak.

3 megjegyzés:

  1. Ez azért nem semmi, egy hónapja (? vagy mikor) még kb. itthon voltatok, mostanra meg már elég sok lvl-up fázison túl vagytok :D magyarul szólva, kívülről nézve baromiügyesek vagytok és a kezdeti sok nehézség ellenére tök sok dolgot elértetek már, gondolj erre amikor szürkén látod a dolgokat :))) <333 (na jó, most mondjam azt, hogy Angliában a sok eső és felhő miatt amúgy se nehéz szürkén látni akármit is?xD - befejeztem:DDD)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. De cuki vagy, köszönöm <3 :D Tényleg haladunk amúgy, nem akarok sírni, csak hát na, simábbra meg könnyebbre számítottam... plusz ügyintézni magyarul sem szeretek, nem hogy maszkban, angol akcentussal :')

      Törlés
    2. Persze, szerintem full természetes, hogy így éled meg, baromi nehéz lehet. De lesz ez még így se, és ezek után már nemsokára hátha minden egyre gördülékenyebb és könnyebb lesz <3

      Törlés