2020. május 26., kedd


Én és a csoportársaim tankonyhán, amikor a gyakorlatvezető közölte, hogy a zöldborsókrémleveshez nem csak úgy hozzáadjuk a cukrot, hanem előtte karamellt csinálunk belőle

(karamellt csinálni ijesztő, főleg ha az ember amúgy nem mozog rutinosan az édességek körül, könnyű odaégetni és ráadásul nagyon nehéz elmosogatni utána. korábban egyszer csináltam karamellt, és valamiért jó ötletnek tűnt belenyúlni puszta kézzel: azóta tudom, hogy nagyon nagyon forró is.)

Amúgy ez a kép nyilván csak dramatic reenactment - nyilvánvaló hiba, hogy nincs összefogva a hajam és nincs rajtam béna sapka sem. 
Ez a hajkérdés nem játék amúgy, egyszer azért kapott el az egyik konyhásnéni, mert a hajam csak be volt fonva és kilógott a fejkendő alól, és nem kontyba volt csomózva. 

Korábban az összes konyhában játszódó film-sorozat átvert, amiben a főszereplőknek csak úgy lobog a hajuk.

2 megjegyzés:

  1. hát de wtf hogy karamell kell a zöldborsókrémleveshez.
    Mondanám, hogy megnézném, ahogy menzán előbb karamellizálják a cukrot, de hát menzán nincsenek is krémlevesek.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. ezt a kérdést miis feltettük, hogy egyáltalán melyik épeszű ember fog karamellt gyártani egy nyomi krémleveshez otthon, de választ nem kaptunk ¯\_(ツ)_/¯

      Törlés