2013. május 28., kedd

Aurora: Story of your first kiss
Blaha Lujza tér, meleg őszi este. Körülöttünk mindenki rohan, én csak annyit mondok, majd még találkozunk. Kapok egy sziát, két puszit az arcomra meg egy pillantást. És aztán megcsókol.

Rapunzel: 5 things from your bucket list
Utálom a közhelyes bakancslistás idiótaságokat, amiket mindenki ír, pedig tudják, hogy a büdös életben nem fognak a Indiában elefántháton utazni, megmászni a Mount Everestet vagy egy hátizsákkal beutazni a világot. Másik kedvencem, amikor félreértik, és felírják, hogy boldognak lenni, megérni a 100. szülinapomat. A bakancslista nem erről szól, de lényegtelen.
Öt tétel az enyémről: részt venni egy futóversenyen, sárkányt röptetni, kiolvasni a Monte Cristo grófját németül, piknikezni és spárgázni.

Dory: Something someone has told you that you can't forget (two good things and one bad)
Essünk túl a rosszon. Az egyik osztálytársam a hátam mögött kiröhögött, hogy minek veszek fel feszes pólót, amikor kibuggyan belőle a hájam.
Még egészen a kezdetekben Medvegy a szemembe nézett, és azt mondta, akármi is lesz velünk, soha, senkit nem fog úgy szeretni, mint engem.
Több nem jut eszembe... ez normális?

Pocahontas: Something new you taught someone.
Medvegyet arra, hogyan kell elkészíteni az ananászt.

Mulan: Do you trust your gut feeling? What happened?
Nő vagyok. Sokszor vannak ilyen-olyan megérzéseim, de mivel nem hiszek bennük, nem szentelek nekik különösebb figyelmet, és ha be is jön, többnyire csak utólag egyeztetem össze az érzést a balszerencsés eseménnyel. Pl. amikor a KFC-ben ellopták Medvegy laptopját, én nagyon nem akartam oda menni, és különösebb okom sem volt rá, mert meghívott salátázni.

Jasmine: The story of when you had to really trust someone. Was it easy?
Amikor nagyon nem voltam biztos egy válaszban a zéhán, és pont ráláttam az előttem ülő megoldására. Remélem az illető nem okoz csalódást.

Belle: Is there someone you are close to who no one else likes? What's the story?
Általában jófej embereket kedvelek. Kisebb koromban még erősebb volt bennem a szánalom, és mindig azokkal barátkoztam, akikkel senki más, de idővel leszoktam erről, mert ha valakivel senki nem áll szóba, annak többnyire oka van.

Ariel: Where do you think you belong, and why?
Mondanám, hogy rossz helyre születtem, de a szüleim miatt nem teszem.
Viszont mindig vonzott Ausztria, kicsi korom óta járunk oda - és már akkor éreztem, ez nekem mennyivel jobban tetszik. Akkor még csak a nyugati határország volt a célom, amint lehetett, németül tanultam.
De amikor először mentünk Németországba, komolyan mondom, megdobbant a szívem. Mintha egész addigi életemben honvágyam lett volna. Hazatértem. Azóta minden vágyam, hogy visszajussak.

Flounder: Something that surprised you and frightened you.
Tegnapelőtt séta közben egy csipsz.r kis szendvicskutya megharapta a vádlim. Félni ugyan nem féltem, csak egy kutya, ráadul lehetett vagy öt kiló, de igencsak meglepődtem, ekkora méretkülönbség esetén nem számítottam ilyen badar cselekedetre, főleg mivel Medvegy olyan lazán rúgta fel utána, mint egy csipszeszacskót.

Eric: Have you ever helped a stranger? What happened.
Persze. Mint fentebb említettem, már kinőttem a szánakozó korszakomból, de azért a józan ész keretein belül hajlandó vagyok segítséget nyújtani számomra ismeretlen embereknek. Most egyébként egy sem jut eszembe.

Aladdin: A sacrifice you made for someone.
Megnéztem Medveggyel a Djangót. A ku-klux-klános jelenet tetszett, de továbbra sem szeretem Tarantinót, és ezalatt megnézhettem volna két jó filmet is.

Tiana: A time you tried the hardest for something.
Sajnos rég volt ilyen, manapság félgőzzel csinálok mindent. De a napokban igenis keményen tanulok és edzek, úgyhogy elégedetten bújok ágyba esténként.

Boo: A childhood hero.
Majdnem minden orvos.

Cruella: Something you really want but you aren't allowed to have.
Most elkezdhetnék kajákat felsorolni, de akkor felbugyog a gyomorsavam.

Seven Dwarfs: 7 things you like in the people around you.
Humor, rendkívül fontos: enélkül nem is kedvelek senkit. A figyelmen még mindig meglepődöm és igen hálás tudok lenni érte. Szükséges helyzetekben komolynak lenni. A fegyelem, az erő - nem feltétlenül testi, tiszteletet ébreszt bennem. Intelligencia, gondolatok: lehessen akár vitatkozni is. Megvan már a hét..? Eredetiség, egyéniség. Bátorság (nem vakmerőség!).

Kronk: What you are best at in the kitchen?
Jajj, de szeretem Kronkot! Állítólag a sajttortám egyre tökéletesebb.

Simba: Something a parent has taught you.
Mindig tiszta és rendes fehérnemű legyen rajtam, hogy ha elüt egy autó és a mentőben levetkőztetnek, ne égjek a szakadt bugyim vagy a zokniból kikandikáló lábujjam miatt.

Cinderella: "A dream is a wish your heart makes" What's that for you?
Nincsenek álmaim, csak ha alszom. Cselekvőképes embernek céljai vannak. Az más.

Nemo: Your bravest moment.
Hamarabb beadtam a zéhát, amit nem tudtam tovább csinálni. Ez azzal járt, hogy felállíthattam az egész sort és végigsétáltam a széttört talpú, csoszogós szandálomban a tanári asztalig, majd vissza.

Terk: Are you a big brother/sister figure to anyone?
Szerintem igen, az unokahúgom viselkedése velem szemben néha kísértetiesen emlékeztet arra, ahogy én viselkedtem annó a nővéremmel.

Alice: Done drugs?
Úgy nézek én ki? Drogok nélkül is van elég bajom.

Peter Pan: Something from your childhood that you still love.
Medvegy néha most is lekislányoz, és a gyerekkori képeimet nézve a szüleim elérzékenyülve jegyezték meg, hogy csak az arcom nyúlt meg egy kicsit és a cicim nőtt ki, egyébként semmit nem változtam. Szóval a kalóriadús kajákon kívül nem mondtam le semmiről.

Merida: What are you most passionate about?
Szenvedélyesen keresem azt, amiben szenvedélyes lehetek.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése