2018. január 21., vasárnap

Egy bejegyzés, amiben sokat beszélek zöldségekről

A vegán csoportokban terjedő fajizmus elleni kampányok, miszerint nincs különbség a kutya/cica/egyéb kisállat és a boci/pipi/egyéb haszonállat között ("miért szereted az egyiket, és eszed meg a másikat") számomra tökéletesen párhuzamba állíthatóak a szeretteinket az utcán lézengő vadidegenekkel szembeni megkülönböztetéssel.

Ahogy közeledünk a hónap végéhez, az egyre csökkenő tömegnek köszönhetően egyre nagyobb kedvvel járok bevásárolni.

Medvegy kitalálta, hogy tart magának egy egy hónapos vegetáriánus kihívást*, amivel kapcsolatban nem győzök elég lelkes és támogató lenni. Már csak azért is, mert így már egyáltalán nem kell a szupermarketek tejtermékes és a húsrészlegébe mennem.
Amiért viszont nem vagyok lelkes: kiderült, hogy szereti a humuszt, amit eddig egyedül én ettem és így is ipari mennyiség fogyott. Szóval aki tudja, hol lehet vödrös kiszerelésben kapni, ne tartsa magában, köszönöm.

*tényleg magától találta ki: az utóbbi időben többször kaptam rajta, hogy dézsmálja a magamnak készített vegán kajákat, és a már megvett/megbontott húskészítményeket sem hajlandó megenni.
Ok, ez mondjuk egy adag csirkemell sonkát fog érinteni, aminek elfogyasztását a macskák valószínűleg boldogan átvállalják, de valahogy éreztetnem kellett a döntés drámaiságát.

Lehet csak a trailer folyamatos, megkerülhetetlen reklámja miatt, de nagyon nagyon meg szeretném nézni A Legsötétebb Órát, amiért Gary Oldman idén majd meglepetésszerűen Oscart kap.

7 megjegyzés:

  1. Azt nem tudom, hogy ipari mennyiségben hol lehet hummuszhoz jutni, de azon agyaltam, hogy nem jönnétek-e ki jobban, ha ti csinálnátok meg?! Csicseriborsó konzerv lassan bármelyik boltban kapható(~250,-/ 40 dkg; hogy ne kelljen a főzéssel szenvedni... bár aranyosan pattognak áztatás közben :)). Tahini-paszta is egyre több bioboltban van, és ez a húzósabb tétel (dehátugye full szezámmag, miért is lenne olcsó :( ), cserébe sokáig elég.
    http://streetkitchen.hu/2016/02/16/hazi_hummusz_egyszeruen

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi a linket:) Próbáltam már csinálni, tahinim mindig van itthon más kedvenc kajáimhoz, a csicseriborsót magában is szoktam enni:D de valahogy nem lesz olyan finom és krémes, mint a bolti...
      meg hát az aldiban van sütőtökös is, ami nem kicsit addiktív:D

      Törlés
    2. Csak a lényeg maradt le: szóval nekifutok megint, mert ez így tényleg anyagi csőd lesz :'D (nem is beszélve sok műanyag dobozról, amitől környezetvédő énem így is mindig a szívéhez kap)

      Törlés
  2. Először azt akartam írni, hogy menj ki az erdőbe egy ásóval humuszért, de aztán M felhívta a figyelmem, hogy a Metrót is megpróbálhatnád, ott gyakorlatilag MINDENBŐL IS van vödrös kiszerelés.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Jólvanna, mindig keverem a kettőt (de csak írásban, szerencsére)...
      Köszi a tippért:D Az a baj, hogy elég ritkán járunk oda. Mondjuk ha tényleg lehet ott kapni, szerintem gyakrabban is megfordulunk majd:D

      Törlés
  3. Annyira megkívántam a képről, hogy a bejegyzés elolvasása után el is mentünk a hummus bárba. Úristen, az a helyben sütött laffa.. imádom!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ugye? *.* Imádom azt a helyet: elképesztően finom a kaja, a személyzet cuki, és a sok turista között mindig jókedvem lesz:)

      Törlés