2012. szeptember 23., vasárnap

Milyen blogokat olvasok?
- kreatív blogokat, amik ötleteket adnak, ajánlanak, inspirálnak vagy éppen lépésről lépésre mutatják, hogyan és mit. Lehet divat, bjúti, gasztro, kötögetés vagy lakberendezés, lényegtelen, a közös pont: a készítőik kreatívak, és nem sajnálják az időt, hogy egy jól elkészített poszttal másoknak is segítsenek.
- a különleges élethelyzetekről írt blogokat, például nyaralás, külföldre költözés, esküvőszervezés (köhömm).  Akik tanácsot adnak, ajánlanak, hogy aki hasonló helyzetbe kerül, ne kövesse el ugyanazokat a hibákat.
- azokat, amiknek az írói fejődni szeretnének. Kitűztek maguk elé egy célt ("vékonyabb/sportosabb/jobb ember leszek"), és tesznek érte.
- életszagú, hétköznapi blogokat, amikben lényegében semmi nem történik, de ezt is tudják tálalni. A hangsúly a stíluson, a szórakoztató tálaláson van.
- ismeretterjesztő blogokat. Mindenki találhat hasonló érdeklődési körű bloggert, aki veszi a fáradságot, és feltúrja az internetet valami olyan érdekességért, amiről addig nem is tudtunk.

Milyen blogokat nem olvasok?
- "ezt viseltem ma és itt vettem". Nem tudok velük azonosulni, de ha valakinek az jelent örömöt, hogy  naponta kiválogatja a ruháit, pózol bennük valami izgalmas helyen, fotosoppolja, majd kitolja az éterbe, hajrá.
- nagyon elvont. Már a címe árulkodik ("tintába mártott bárányfelhő", "körömlakkfolt a lelkemen"), és a tartalom is hasonlóan zagyva és érthetetlen.
- öncélú énblog. A posztjai nem szólnak semmiről ("ma voltam iskolában, aztán a Pirivel elmentünk fagyizni és ettem egy fagyit!"), ellenben kismillió képet tartalmaz a blog készítőjéről ill. annak kisállatáról.
- primitív emberek blogjai. Hemzsegnek a helyesírási hibáktól, a rövidítésektől, és az idézetes képektől (partizó maca - "Az h tudod a nevem nem jelenti h tudod h ki vok"). Írói meg vannak győződve róla, hogy  mindenki velük foglalkozik és világ nem érti meg őket.
- ahol a poszt első két sorát látom, a többi a "tovább"-ra kattintva látható. Ez tényleg egyéni rögeszme, de számomra ez nagyon zavaró, lerontja az olvasásélményt.

PS.: Ez az én ízlésemet tükrözi. Amit nem olvasok, azért nem teszem, mert engem nem érdekel/nem fog meg, és erről (többnyire) nem a blogger tehet. Jó pár blogon megfordultam már, és még ha olyat is találok, ami felháborít vagy idegesít, SOHA, SENKINEK nem trollkodnék be, hogy hűdeszarvagy ezthogyképzeled. Ilyenkor csak simán nyomok egy jobbfelső x-et. Ennyi.
Azt hiszem, elég nagy az internet ahhoz, hogy elférjünk egymás mellett.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése