2013. március 13., szerda

Egyszerűen falra mászom a menyasszonyok esküvőhöz való hozzáállásától. Ha egy fórum/cikk/oldal arról szól, hogy hogyan lehet kevesebbet költeni a menyegzőn, valaki tuti jön és beböfögi, hogy ez a te nagy napod és nehogy már ezen akarj spórolni.

Először is: az én nagy napom? Már miért lenne az? Ez csak egy nap! Semmiben sem különbözik a többitől, leszámítva, hogy onnantól nem tanúskodhatok Medvegy ellen a bíróságon. Egyszerűen képtelen lennék milliókat (!!!) eltapsolni csupa értelmetlen hülyeségre. Abrosz? Székláb? Virágdíszek? Tűzijáték? HINTÓ?
Ez most komoly?
Nem akarok belefolyni a büdzsénk és a szervezésünk részleteibe, de az szerintem mindent elárul, hogy nem a szüleinkkel fizettetjük a "mi nagy napunkat", hitelt pláne nem fogunk ezért felvenni.
Még nem fedeztek fel összefüggést az esküvőre költött összeg és a házasság tartóssága között. Nagy pillanataink voltak akkor is, amikor megkapta az első nagyobb fizetését (rengetegnek tűnt), és akkor is, amikor mindenhová biciklivel jártunk, mert nem volt pénze bérletre. Nem értem, miért lenne kötelező hétszámjegyű összeget költenünk egy szertartásra, külsőségekre, amikor az igazán fontos dolgokat nem az asztaldíszek és a székszoknyák határozzák meg.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése