2015. október 7., szerda

UPDATE: Ez egy tavaly szeptemberi bejegyzés, és egy másik blogon olvasva a kérdéssort döbbentem rá, hogy az utolsó két kérdést lefelejtettem. Hát most pótlom, és egyben reposztolom, mert szerintem ez amúgy is nagyon cukira sikerült.

Tegnap vérszemet kaptam Karak hozzászólásától, úgyhogy most egy komplett bejegyzés erejéig nem beszélek semmi másról, csak Dorciról.
(a bejegyzéshez átböngésztem a képeket róla, és rá kellett csodálkoznom, milyen gyorsan felnőnek...)

1. Hogy hívják a kisállatod?
Dorian Gray. Egy szürke macskának szántam ez a nevet (remélem érzitek, milyen vicces vagyok), ezt a kis hülye feketefejűt Dantesnak akartuk hívni, de végül valahogy mégis így alakult. Jó döntés volt, abszolút Dorci.

2. Milyen fajta állat ő?
Egyszerű házimacska.

3. Milyen régóta van nálad?
Tavaly március óta, vagyis másfél éve. Eredetileg a 15.ei hétvégén akartunk menni, erre piros riasztás lett az egész országban, úgyhogy kapott egy hetet ajándékba, amikor már csak egyke volt a mamája mellett.
UPDATE: Mostmár két és fél éve.

4. Hogyan szerezted?
Internetről kukáztuk, mint sok mindent (cuccaink java részét és egymást is). Leutaztunk érte Székesfehérvárra, amit azóta Székescicavárnak hívunk.

5. Milyen idős a kisállatod?
Külön megkérdeztem, mikor született, hogy tudjuk ünnepelni, úgyhogy február elsején lesz két éves.
UPDATE: Mostmár három.

6. Van-e valami vicces tulajdonsága a kisállatodnak?
Az egész kisállat egy nagy vicc.
Szereti játékból, lesből megtámadni Medvegy lábát. Nem tanult meg fára mászni, de ha farmert viselünk, egyből élesíteni akarja rajtunk a karmait (de mivel nem hagyom, végül nekem kell levágni, különben addig nő, hogy már mindenbe beleakad). Időnként beront a fürdőbe, ha bent vagyunk, és zavarba ejtően néz. Nem a tálkájából eszik, hanem kiveszi onnan a falatot, és a padlóról nyammogja el (amitől idegrohamot kapok és kb. kétnaponta takaríthatom). Sokszor kint felejti a nyelvét, ha alszik. Mivel remek szokásom, hogy nem tudok megülni a fenekemen, nem az ölembe fekszik, hanem mellém, és aztán a lábával megfog. Megtanulta, hogy ugyan tőlem jön a kaja, nem érdemes felkelteni hajnalban, úgyhogy csak akkor rohan le reggel, ha az ébrenlét első jelét mutatom.
És ezek csak a saját hülyeségei, a minden macskára jellemző macskahülyeségein túl (különös vonzalom dobozokhoz, műszaki cikkekhez és az éppen használt tankönyvekhez, elképesztő kíváncsiság, hirtelen hiperaktivitás, magasabb bútorok kényszeres megmászása, stb).


7. Mit jelent számodra a kapcsolatod a kisállatoddal?
Olyan, mint egy gyerek. Szinte mindig volt macskánk, de ő az első, akiért komolyan én felelek: az én dolgom, hogy legyen mit ennie, innia, biztonságban legyen és jól érezze magát, és ez a felelősség egészen megváltoztatta a hozzáállásom és különlegessé tette a kapcsolatunkat. Medvegy időnként meg is jegyzi, hogy már-már féltékeny, amilyen szerelemmel egymásra nézünk (aztán összeveszünk, én rákiabálok és ő megharap, de némi duzzogás után kezdjük elölről).
UPDATE: Úgy tűnik, kinőtt a kamaszkorból, mert már nem veszekszünk, csak még jobban imádjuk egymást.


8.Van-e valamilyen közös kalandotok?
A hazahozása kezdetnek elég izgis volt, aztán a túra az állatorvoshoz is (az inkább rémálomba hajlott).
Kis aranyos "kalandka", amikor először látta a lábujjainkat (hideg volt, amikor elhoztuk, állandóan zoknit viseltünk), és napokig menekülnünk kellett előle, olyan izgalommal próbálta levadászni őket. Vagy amikor először hozta a haza a zsákmányát egy döglött veréb formájában, amit aztán reggel találtam meg az előszobában.
Mellesleg akinek van, tudhatja, hogy macskákkal az egész élet egy nagy kaland.

9. Milyen beceneveken hívod a kisállatodat?
Dorci, Dorc, Purci, Cicabuci, Buci, Bucc (ha összeveszünk: seggfej, seggfejbuci) - mindre hallgat.

UPDATE:
10. Mi volt az első reakciód, amikor megláttad?
Még most is emlékszem rá: elmentünk érte, és a néni, aki addig nevelte, eltűnt az egyik szobában, és mire észbe kaptam, a kezembe nyomott egy kis szőrös valamit. Kicsi volt nagy fülekkel, nem is fekete, inkább barna bundás, és csodálkozó "te meg ki a f@sz vagy" cicaszemekkel nézett rám, én pedig majdnem elsírtam magam.

11. Milyen játékai vannak?
Mióta öregszik a kis buci, már nem olyan játékos, mint kiskorában, de régen voltak kis csörgős labdái, csak mindet bepöckölte a bútorok alá vagy megette, a lényeg, hogy lassan eltünedeztek. Van még egy, amit Medvegytől kapott, nem tudom, mi a neve: egy csilingelő tollas labda, amit 30 centi gumi köt egy pálcához, ezzel szoktak játszani. De örök kedvence mindig a spontán összegyűrt papírgalacsin volt, már arra hegyezi a fülét, ha hallja a papír gyűrődésének hangját.

6 megjegyzés:

  1. EZ tetszett! Höhö
    Reméltem, hogy lesz belőle post. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szabadjára engedtem a bennem élő bolond macskás nőt:D

      Törlés
  2. Válaszok
    1. Köszönöm:) Dorci minden nap ilyen aranyos, lehet szentelek neki egy külön blogot:D

      Törlés
  3. Ez a seggfejbuci ez nagyon kreatív :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. hát valahogy érzékeltetnem kell vele, hogy most rossz, de azért szeretem:D
      (ha gyereket is ilyen profizmussal fogok nevelni, lehet maradni kéne a macskáknál)

      Törlés