2021. augusztus 13., péntek

Dolgok, amik történtek velem a self isolation alatt - péntek

- kiszöktem egy egészen kicsit egy rövid biciklizésre, és ezzel bizonyossá vált a sejtésem, hogy minden vágyammal ellentétben túlságosan jókislány vagyok és kritikus szituációban szörnyű kém vagy ellenálló lennék: tiszta ideg voltam végig és minden kocsira gyanakodtam, hogy mindjárt kiszállnak belőle hazmat ruhás rendfenntartók és betömködnek a csomagtartóba, hogy ne maradjon belőlem más, csak Medvegy biciklije, egy doboz zabtej meg két kezdő zongorakotta az út szélén.
(le is buktam, mi volt a motivációm a prison breakre)

- újra élveztem régi szenvedélyemet, a random témák felkutatását, vagyis napok óta egymás után nyel el egyik rabbit hole a másik után: a 30as évekbeli rádiummérgezéses esetektől indultam ki, de éjfélkor már 80as évekbeli szovjet tornászlányok kínzásáról olvastam - teljesen kivagyok, többen is súlyosan lesérültek vagy lebénultak, mert eszementen veszélyes rutinokat kényszerítettek rájuk úgy, hogy a védőfelszerelés kb két réteg újságpapír volt leterítve a gerenda alá.

- ugyanitt ha van valakinek jó true crime doku-sorozatajánlója, aminek a végén elvarrnak minden szálat és teljesen satisfying a befejezése, ne tartsa magában, szívesen néznék valami jó nyomozós sorozatot, aminek a végén kiderül minden. Elkezdtem az Unsolved Mysteries-t, de jól fel is basztam magam rajta, amikor teljesen váratlan fordulatként megoldatlan maradt minden rejtély, tehát az egész igazából csak egy egyórás blue balls élmény.

- elkezdtük nézni a Lokit, Medvegynek tetszik, nekem annyira nem. Ha egy excentrikus brit faszit akarok nézni időutazni, visszatérek a Doctor Who-hoz.
Amúgy Tom Hiddleston mikor lett ilyen öreg..?

6 megjegyzés:

  1. Uu, nekem van True Crime doku ajánlásom! Night Stalker, Murder Among the Mormons, Crime Scene The Vanishing At the Cecil Hotel, American Murder The Family Next Door. Ezek mind fent vannak Netflixen :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Jó, mondjuk a Cecil Hotel is minimálisan ilyen blue balls élmény, de nekem az a kedvencem, mert tök para. :D

      Törlés
    2. Az American Murdert pont most néztem meg, na az nagyon tetszett (utána elolvastam vagy kétszáz oldalnyi rendőri jegyzőkönyvet hozzá, mert nem vagyok normális), de a Cecil Hotel meg nekem is ambivalens, egyrészt ja, a hangulata tetszik, de aztán epizódokon keresztül vezetik fel, hogy milyen Eliza furán viselkedett, meg ott az a para a liftes videó,

      SPOILER
      erre az utolsó epizód utolsó tíz percében közlik, hogy ja amúgy bipoláris volt és nem szedte a gyógyszerét? tényleg?? komolyan???
      /SPOILER

      Köszi a tippet, a másik kettőt szerintem ledarálom holnap:D most a Trials of Gabriel Fernandezt nézem, ez mondjuk nagyon nem nyomozós, az elejétől tudjuk, ki a tettes, de egyelőre tetszik.

      Törlés
    3. Nekem a Sharp Objects jut eszembe, azt láttad?

      Törlés
    4. Előzetest láttam belőle és olvastam a Gone Girlt meg a Sötét helyeket, mindkettő nagyon tetszett, szerintem adok neki egy esélyt, köszönöm az emlékeztetőt:D Magyar netflixen fent van most?

      Törlés
    5. Húú, szerintem biztosan. Nem vagyok egy nagy krimi-rajongó, de valamiért ezt nem tudtam abbahagyni :D

      Törlés