2021. december 22., szerda

2021

Évértékelés Rókától lopva - néhány kérdést nagyvonalúan kihagytam, mert kicsit redundáns volt rájuk a válaszom és nem szeretnék a szükségesnél jobban untatni senkit.

1. Milyen kihívásokkal kellett idén szembenézned?
Ez az egész év az volt, haha.

2. Mikor voltál a legboldogabb?
Amikor felvettek a Starbucksba. Utána persze sírásig hergelt agónizálás jött, de az első diadal emléke még mindig jól esik.

3. Mikor voltál a legmélyebben?
Az év első negyedében: nyakig ültünk a soha véget nem érő lockdown-ban, hideg volt és sötét, egyedül voltunk bezárva a lakásba. Nem voltak azok túl jó hónapok, és nagyon vicces belegondolni, hogy akkor azt is úgy értékeltük, hogy wow ez már nem is olyan vészes, mert az előtte lévő 2020 utolsó negyede még annál is gyötrelmesebb volt.

5. Milyen újdonságok történtek veled? Volt köztük olyasmi, amit tavaly el se tudtál volna képzelni?
Munka! Közösség! Kis munkahelyi barátok!

6. Van valami, amit hiányolsz az évből?
Elsőre az utazást mondanám, de igazából annyira nem hiányzott, talán már túlvagyok az életem görcsösen utazós korszakán. Berlinbe szeretnénk végre visszanézni, ezt leszámítva már nincs rajtam az a görcsös mehetnék, mint régebben.

7. Változtál, fejlődtél valamiben? Nyertél új, pozitív tulajdonságokat?
Sokkal lazább lettem (mármint önmagamhoz képest, haha, képzeljétek, milyen gáz lehetett a helyzet, ha ez már a lelazult verzió), a kórosan alacsony tűrőképességem kicsit megnőtt, egyre ritkábban agonizálok apróságokon. Könnyebben small-talkolok, és egyre jobban beszélek és fejezem ki magam angolul.

8. Szereztél negatív tulajdonságokat?
Semmi új nem ugrik be, csak az eddig is meglévőek.

9. Szereztél új barátokat?
Nem merem még barátoknak nevezni, de hatan elég gyorsan és szorosan összerázódtunk a Starbucksból, még munkán kívül is összeültünk párszor és tervezünk is még.

10. Van olyasmi, amit azért nem tettél meg, mert nem voltál elég bátor?
Igen, még mindig nem jelentkeztem dietetikus munkákra. Egyrészt még nagyon élem ezt a vidám, felelősségtől mentes és agyatlan munkát, másrészt nem tartom magam még mindig felkészültnek rá, és annyira félek az elutasítástól, hogy inkább nem is próbálkozom.
Légyszi ne álljatok körbe és köpködjetek le.

12. Min törted legtöbbet a fejed?
Valószínű a hajamon, elég sokat basztattam unalmamban. Meg azon, hogy mi a faszt csinálnak a szomszédok, ami úgy hangzik, mintha egy csapat gorilla kidobósozna egy medicinlabdával.

15. Mi volt a legelgondolkodtatóbb szöveg, amit idén hallottál?
If you can't beat the fear, just do it scared. Nem tudom, hol találtam már, de annyira tetszett, hogy kiírtam a naptáramba, és most felírtam a 2022-esbe is, pedig nem vagyok az az idézetes.

16. Mi volt a legkedvesebb bók, legszebb mondat, legjobb dicséret, amit kaptál?
Az első munkanapomon az akkori üzletvezető elmesélte, hogy az interjúm után a lokális vezetővel kibeszéltek és megkérdezte tőle, miért nem ajánlott nekem szerződést ott helyben.

17. Mi volt a leggázabb mondat, amit neked szántak?
Nem tudom, de egyszer egy dühös skót néni kiborult azon, hogy elhagytuk a rendelését, és amikor sűrű bocsánatkérések közepette odaadtam neki papírpohárban, először a pohárra, majd rám nézett és megvetően közölte, hogy the service here is a disgrace.
Szegény aztán jól ki lett röhögve a headsetben.

18. Volt valami, amin meghatódtál?
Amikor a spiritualitásról és a megérzésekről beszélgetve az egyik kedvenc munkatársam elmesélte, hogy az első találkozásunkkor úgy érezte, hogy jó energiáim vannak és mi jóban leszünk.

19. Volt, hogy kétségbeestél? Mi miatt?
Tavasszal-nyáron volt egy újabb mélypontom, amikor először jelentkeztem baristának a Costába és visszautasítottak a belsős teszten elért "alacsony eredményem" miatt, és hetekig ütlegeltem magam, hogy ez nyilván annak a jele, hogy egyáltalán nem vagyok jó semmire és soha nem is leszek.

21. Sikerült túllépned olyan dolgokon, amik miatt tavaly még bánatos voltál?
Már nem érzem magam olyan életképtelennek, mint tavaly ilyenkor.

22. Mire voltál a legbüszkébb?
Amikor az amúgy nem túl kedves munkatársam meglátta az első flat white latte artomat, és odakiáltott a műszakvezetőnek, hogy LOOK AT THIS VIKI DID THIS ON HER FIRST TRY!

24. Melyik volt a legviccesebb pillanatod?
Tipikusan olyan pillanatok, amik elmesélve nem olyan viccesek, például amikor közterületen alkoholizálva kommandóztunk a rendőrség elől, vagy amikor Messzelakó Barátommal napokon át röhögtünk a hattyún, akinek zoknit húztak a fejére.

25. Van legkínosabb pillanata az idei évednek?
Az első néhány napom-hetem a Starbucksban. Valószínű nem volt annyira vészes a helyzet, de úgy éreztem magam egy év otthon ülés után, mint egy farkasok között nevelt gyerek, akit próbálnak visszaintegrálni a társadalomba.

26. Kóstoltál meg új ételeket?
Több munkatársam is mutatott ezt-azt a saját nemzeti konyhájából.

29. Megtudtál újat magadról vagy az életről?
Az életről, hogy felnőttnek lenni közel sem olyan komplikált, mint gondoltam.

30. Kitörölnél valamit az évedből, ha tehetnéd? - mármint a koronán kívül.
Az első felét talán? De nem szívesen válnék meg ettől sem, segített azzá a csodálatos és szerény valakivé válnom, aki most lettem.

31. Ha már korona, milyen hatással volt a vírus az életedre?
A szüleimmel nem találkozhattunk több, mint egy évig. Az állandó maszkviselés miatt nem voltam egyáltalán beteg az évben, viszont tiszta pattanás lett az arcom alsó fele.

32. Csatolj egy képet, ami rákerülhetne idei életed könyvborítójára.
Életem könyvének a borítóján grafika lenne, mert nekem annyira nem tetszenek a fotóborítók, ezt a fotót viszont szeretem és annó nem raktam ki sehová, szóval

35. Erősebbnek vagy gyengébbnek érzed magad, mint tavaly?
Tagadhatatlanul erősebbnek.

36. Megismertél új előadót? Mi tetszett meg benne? Mutass tőle valamit!
Nagyon látszik, hogy 2021 első felén beleragadtam a komfortzónámba, szóval zeneileg is gyakorlatilag ugyanazt a 10 számot hallgattam oda-vissza - aztán meg amikor sok új dolog történt, megnyugtatásért mentem a megszokott zenéimhez, szóval ja, iszonyú unalmas volt az idei spotify wrapped-em.
De csak hogy legyen itt valami zene is, ez a szám szól végtelenített loopban a kocsinkban és ezt hallgattam powersongnak az interjú előtt is, mielőtt nagy levegőt vettem volna és besétáltam.

40. Mi az, amit idén csináltál legelőször?
Pumpkin Spice lattét, haha.

41. Történt veled olyasmi, ami a szerencsén múlt?
Elég sok ilyen volt, de csak azért, mert erősen hiszek a sorsban és abban, hogy mindennek okkal kell történnie, pl hogy az utána jövő vergődéssel együtt is szerencse, hogy nem vettek fel a Costába, mert nekem itt van a helyem és ide kellett kerülnöm. De pártatlan megfigyelőként (és megrögzött kételkedőként) Medvegy is a tanú rá, milyen őrülten szerencsés tudok lenni.
Ja és talán a szerencse része az is, hogy körülöttünk már majdnem mindenki túlesett rajta, de sem a szüleim, sem mi nem lettünk Covidosok.

45. Ha a 2020-as énednek levetítenénk egy 2021-es montázst rólad, szerinted hogyan reagálna?
Örülne!

46. Szerinted mi 2021 legabszurdabb történése (akár az életedben, akár a nagyvilágban)?
Az egész magyar politika. Néha konkrét agónia olvasni az otthoni híreket, ehhez képest Boris Johnson egy jól szituált, kompetens vezetőnek tűnik.
Ja meg persze a hattyú. Ki csinálhatta, és hogyan? Meg miért? Annyi kérdésem van.

47. Összességében milyennek érzed az éved?
Összességében? Eredményesnek.

48. Változott a jövőképed a tavalyihoz képest?
Tavaly nem volt egyáltalán, haha.
Jelenleg egy ceruzás vázlatunk van a jövőről, de a jelenlegit is már vagy négyszer gondoltuk újra a legelsőhöz képest. Majd lesz valami, optimisták vagyunk.

49. Szerinted miben fejlődhetnél még?
Lehetnék még önállóbb, kezdeményezhetnék gyakrabban, és lehetnék bátrabb is.

50. Hogyan képzeled 2022-t?
Szabadnak. Boldognak.

51. Most, hogy megválaszoltál 50 kérdést, milyen érzések kavarognak benned?
Csaltam, és vagy négy részletben csináltam valamivel kevesebb kérdést. Összességében sikeresnek érzem az évet, és egészen büszke vagyok rá, mit el nem értünk 2021-ben, annak ellenére, hogy elég kaksinak érzem magam jelenleg, és ezt eddig kivetítettem az egész évre. Közben nem is volt olyan vészes.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése