2022. július 22., péntek

I survived the 2 days of the British Summer, and all I got was like 4 hours of sleep

Ma végre szabadnapom volt, szóval kitakarítottam a depression den-t (depresszióbarlang? jobb fordítási ötleteket várok), megmostam a hajam és hámlasztottam, elpakoltam a sok kacatot, kimostam az ágyneműt, most meg meggyújtottam egy gyertyát, csináltam salátát és mindjárt leülök végre tanulni is a JÖVŐHETI IELTSRE, szóval ezt kapd ki, élet, képes lenne ilyesmire egy mentálisan nem egészséges ember?!


Amúgy nem tudom, hogyan bírtam a budapesti nyarakat, amikor rutinszerűen volt akár hetekig 30-35 fok, mert most a kétnapos brit hőhullámban komolyan meg akartam halni, óránként beugrottam a zuhany alá, nem tudtam gondolkodni sem, éjjel meg lehetetlen volt az alvás, borzalmas volt.
Mondjuk valószínű nem segített az sem, hogy 1: a lakások inkább a hideg időre vannak kitalálva, nincs légkondi, 2: a mienk tetőtéri, 3: nem lehet kinyitni az ablakot*.

*technikailag ki lehet, az ablak képes a kinyílásra**, csak hát a malac.
**mármint az egyik, mert a hálóban a fos függőleges redőny fejkorlátját berakták közvetlenül az ablak elé, vagyis csak kb. két centire lehet kinyitni, mielőtt beleütközne a keret. Itt Angliában is vannak ám ilyen mérnöki lábonlövések.

Ja és apropó malac, szegényért annyira aggódtam így a kánikulában, naponta átkeféltem, hogy a lehető legkevesebb extra szőr legyen rajta, időnként belegyúrtunk nedves kézzel, hátha az segít a kis hőérzetén, meg próbáltunk ilyen-olyan hűtő tippeket bevetni nála, de így is látszott, hogy nem igazán éli a helyzetet. Szegény a sok, puha szőrével meg a közel hétkilós kis testével nem ilyen időre van kitalálva.

Két napja lejárt a Netflix előfizetésünk, előtte még gyorsan megnéztem a Keep Sweet: Pray and Obey-t és úgy felkúrtam magam rajta, hogy azóta nem vagyok teljesen túl az élményen, hozzáadva a Roe v Wade-et meg az általános helyzetet, komolyan mi a picsa van Amerikában.

Ja és egyéb problémák rovat: van egy tízfontos amazon vásárlási utalványom, amit még az amazon bojkottunk előtt kaptam, és fingom nincs, mire használjam, pedig el kéne, mert lassan lejár.

3 megjegyzés:

  1. Macska-hűtéshez: elvileg lehet kapni hűsítő matracot cicáknak, ami beválhat, bár macskából kiindulva mindenhová feküdnek, csak oda nem :) Mi anno a légkondi nélküli lakásban hűtöttünk neki jégakkukat, aztán a fekhelye köré pakoltuk, kapott jégkockákat, amikkel jól elfocizott, meg csináltam neki egy pancsoló-lavórt a fürdőben, hátha belemászik :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. DIY hűtőmatracnak kipróbáltuk, hogy beraktunk egy nedves törülközőt a mélyhűtőbe, amit utána beraktunk egy másik törülköző alá - a macska csak addig volt hajlandó rajta maradni, amíg egy kézzel tartottam:') én mondjuk remekül elhasználtam utána, de neki nem kellett. Jégkockáktól meg megijedt:D
      Egyedül az vált be, hogy benedvesítettük a kezünket és jól átgyurkáltuk a szőrét, közben persze úgy sípolt, mintha nyúznánk, de egy idő után megszokta.

      Törlés
    2. Akartam még írni a dobozos cselt, de úgy látszik a macskátok csak azért se :D Hálát adok, hogy most már van légkondi a házban és legalább ők jól érzik magukat, csak a csirkéket kell folyamatosan locsolnom, meg töltenem a vizestálakat :)

      Törlés