2022. december 31., szombat

2022

What did you do last year that you had not done before?

Voltam COVIDos, kihúzták egy bölcsességfogam, franciául tanultam, letettem az IELTS vizsgát (kétszer is lol), hozott nekem üzenetet a túlvilágról egy médium (hosszú történet), jelentkeztem a HCPC-be, utaztam repülőn egyedül, varrtam egy ruhát - anyagból! kézzel!, festettem portrét olajjal.
Hirtelen ennyi jut eszembe.

What was the best book you read this year? How many did you read?



Szégyellem a pofám, de nem olvastam valami sokat idén, 37 könyvből jópár graphic novel volt. Tudom, gyenge kifogás, de legalább a jelentős részük angol, a Gyertyák csonking égnek és a Párizsi Notre Dame volt csak magyar, szóval ez talán magyarázza a lassú tempómat (az anyanyelvemen is lassan olvasok, nemhogy angolul).

Did you get sick or injured?

Covidosak voltunk tavasszal, hála a két oltás +boosternek olcsón megúsztuk torokfájással, köhögéssel meg két hét általános gyengeséggel és fos közérzettel.

What places have you visited?

Nagy utazás csak Berlin volt, elképesztően jó volt visszatérni két év (oh no) után.

Any new pets? Lost a pet?

Nincs senki új, a malac egyke marad, hála az égnek nincs semmi baja és remélhetőleg még sokáig boldogít minket a csipogásával.

What would you like to have next year that you lacked this year (doesn't have to be a physical thing i.e. love, job security, peace of mind...)?

Egy kis egészséges magabiztosság jó lenne, a többit meg majd megoldom (magabiztosan).
Ezt leszámítva szeretnék: új, fasza munkahelyet, ami pont annyi kihívást nyújt, amennyit még élvezek, de nem terheli túl az amúgy sem túl stabil idegrendszeremet. Ezen túl jó lenne visszanyerni a versenysúlyomat, és ezzel együtt a fizikai állóképességemet is szeretném kicsit fejleszteni (vagyis többet sportolni).
Csúf anyagi dolgok: szeretnék egy új parfümöt (még mindig siratom a Armani Code Satine-t, miért a legjobb dolgokat vonják ki a forgalomból), vastag edzőszőnyeget (a régi kezd elmállani és nyilván motiváltabban edzenék egy fasza szőnyegen), megy nagyobb cserepeket a növényeimnek.

What was your biggest achievement last year?

Nem jut eszembe semmi extra, igazából csak tettem a dolgomat, azt sem valami jól hogy őszinte legyek. Talán az IELTS, azzal elég elégedett vagyok, de annyira azért nem, végülis csak másodjára lett meg, mert továbbra is egy darab szar vagyok. 

What was the best thing you bought?

A ZAJSZŰRŐS FEJHALLGATÓ, kérdés nélkül. Ugyan a gyökér, hangosan zenét hallgató szomszédaink azóta elköltöztek, de az eset óta szenzitív vagyok a társasházban tapasztalható természetes emberi élet-hangokra. De ez elég gyorsan ki tudja kicsit simítani az idegrendszerem: felteszem, bekapcsolom az aktív zajszűrést és szabályosan érzem, hogy lenyugszik az agyam.

Where did most of your disposable income go (money leftover after you pay for food, medical care, basic clothing, transportation and shelter)?

Érzésre minőségi ruházatra költöttünk a legtöbbet, mert kezdem kitapasztalni, mire érdemes a szükséges minimumnál többet költeni: Martens és New Balance cipők vagy a Superdry télikabátom olyan vételek voltak, amikért minden áldott nap hálás voltam, amikor viseltem.
Szorosan utána jön a szépségápolás/kozmetikum, mert ebben a korban már nem elég megmosnom az arcom ahhoz, hogy szépnek és ápoltnak érezzem magam, kell hozzá egy fél Lush árukészlet. (cries in harminc)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése