2012. november 22., csütörtök

Overnight Oatmeal

...vagyis éjszakai zabpehely (esetleg zabkása főzés nélkül), hogy a hozzám hasonló reggel-zombi-éjjel-virgonc lányok is tudjanak egészségeset és finomat reggelizni.

1. Lemérem a szárazanyagokat, ami ezesetben 40 g zabpehely, 5 g kakaó és 1 db édesítő pötyi, de a mennyiségek és az arányok igény és ízlés szerint változtathatók, pl.: zabpehely mellé árpa- vagy rozspehely, kakaó helyett fahéj vagy kókuszreszelék, pötyi helyett nyírfacukor.

2. Vizet forralok és felöntöm annyival, hogy összekutyulva igen sűrű masszát kapjak. 

3. Hozzáadom a nedves hozzávalókat, ezesetben belereszeltem egy fél almát, de ez lehet bármilyen aszalt vagy friss gyümölcs, lekvár, méz, joghurt, túró, aroma.

4. Ismételten jól összekutyulom, és felöntöm tejjel (extra diétásan megint vízzel), hogy ellepje. Nem baj, ha kicsit hígabb a kívántnál, én is úgy szeretem, ha megáll benne a kanál, de éjjel magába szívja majd.

5. Voilá, a munka rám eső részével meg is volnék! Így hagyom éjszakára, és reggel csupán annyi a dolgom, hogy megmelegítem és betolom az arcomba.

Óda a zabpehelyhez:
- Reggel nem szeretek feleslegesen szöszmötölni, 6:30kor kelek és 7:00kor indulok is, de reggeli nélkül nem hagyom el a házat. Így viszont nincs vele több gond, mint reggel kinyitni egy joghurtot.
- A lassan felszívódó szénhidrát (a Győri Édes Jóreggelttel és társaival ellentétben) valóban órákig ellát energiával.
- Megfelelően elkészítve gyakorlatilag bármilyen diétába vagy étrendbe beilleszthető: egészségesek elhagyják az édesítőt és az aromát, hárdkór diétázók csak vízzel készítsék, testépítők fehérjeporral is felturbózhatják.
- Abszolút természetes és egészséges.
- Isteni finom, és a variációk lehetősége gyakorlatilag végtelen.
- És mellesleg stabilizálja a vércukorszintet és a koleszterinszintet, valamint csökkenti a mellrák kockázatát.

2 megjegyzés: