2021. július 29., csütörtök

Egy átlagos műszak grafikonja



Női téma, aki nem menstruál és/vagy nem érdekli a dolog, ugorja nyugodtan a bejegyzést: tegnap vettem egy menstruációs kelyhet és ma kipróbáltam bevetésen.

Pont a karantén előtt kezdtem el környezetbaráttá tenni a ciklusomat, és mivel a kehely gondolata elég idegen volt (nem a kehely maga, hanem a hatásmechanizmus, tampont sem nagyon használok ugyanezen okokból), maradtam a mosható betéteknél, amik tökéletesen működtek állandó otthon ülés mellett. Azonban sejtettem, hogy ha újra visszatérünk valaha a normálishoz, nem úszom meg és meg kell szoknom a kelyhet, elvégre az akár tizenkét órás szavatossága nem elhanyagolhatóan kényelmes menstruálást tud biztosítani.

A felhelyezés gyanúsan simán ment, nap közben nem éreztem egyáltalán és nem is tapasztaltam lékelést, még edzeni is elmentem benne utána, minden szupika volt - amíg haza nem értem, és a cserénél valahogy sikerült elég komoly vérfürdőt rendeznem, szóval takaríthattam a fürdőt és mehettem zuhanyozni.

Ezzel együtt a próbát sikernek könyvelem el, holnap második nekifutás.

12 megjegyzés:

  1. Üdv a klubban ;) klassz, hogy ennyire jól ment elsőre.

    A csere az elején egy rémálom, nálam is kész horror volt, mármint látványra :D de bele fogsz jönni, kis idő elteltével már egy elegáns mozdulat az egész. Épp azt szeretem benne a legjobban, hogy reggel be, este ki, zuhany, alvás. Meg van abban is kényelem, hogy pontosan látod, mennyi és milyen, tisztább, természetesebb érzetű az egész folyamat számomra.

    Nekem az első bevetés nem volt ilyen sima, nagyon hosszúnak tűnt a szár, de nem mertem teljesen levágni, úgyhogy elfeleztem - és döfött baszki, mert nálam picit épp ferdébben szokott állni. Majdnem elsírtam magam minden kátyúnál :D azóta viszont már kettő is van, a spécibb napközbenre, az olcsóbb, amivel kezdtem, éjszakára, a legjobb találmány ever.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Jó hát az évek meg a rutin:D De tényleg olyan sokan imádják, hogy muszáj volt adnom neki egy esélyt.

      Érdekes engem pont a tisztaság tartott vissza sokáig a mosható betéttől is, mert hát no, nem tetszett a saját vérem mosogatásának a gondolata, de azzal is meglepően gyorsan megbarátkoztam. De tényleg sokkal természetesebb, csak az eldobható termékekkel eléggé kényelmes volt távolságot tartani a saját testi folyamataimtól (de szépen körülírtam a havi szituációt :D).

      Na a szár nekem is egy picit hosszabb a kényelmesnél, de mivel álltam egész nap, nem tűnt fel:D De levágni meg nem mertem, mert MIVANHANEMTUDOMKIVENNI

      Törlés
    2. Távolságot tartani, igen, értelek :) nekem nagyon tetszik, hogy bár egyáltalán nem kell vele foglalkoznom napközben, mégis sokkal tudatosabban tudom kezelni az egészet. Tök más, mint korábban és sokkal jobb.

      A sima, klasszik kehelyről vágd csak le, amikor már mered :) tök könnyen meg lehet fogni az alsó csücskét. Nekem van egy kerek is, létraszerű szárral, annak az egyik fokát azért meghagytam, mert kicsit nehezebb ráfogni.

      Törlés
  2. eskü most elgondolkoztam, hogy én is beszerzek egyet! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Eddig csak ajánlani tudom, és ismétlem a nálam döntő érvet: akár tizenkét órát kibír:D

      Törlés
  3. Témától függetlenül annyira szuper a rajzod :D (Én is ilyen arcot szoktam vágni, mint a harmadik Te, mikor realizálom, hogy még csak dél van és nem, még nem mehetek haza).

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm:D De esküszöm néha a munkaórák egy Interstellarosak, egy normál földi óra egyenlő három munkában töltött órával:'D (hétvégén öttel)

      Törlés
  4. Jó hogy írtál erről, egy ideje én is tervezek venni, de a használatán kívül még a tisztántartása okoz nekem fejtörést. Olvasgattam róla, és tényleg minden menstruáció végén forralva kell fertőtleníteni a kelyhet? Ez a gyakorlatban valóban úgy néz ki, hogy a tűzhelyen, ahol máskor a zabkásámat kavargatom, a véres, cuccos kelyhecskémet forralgatom egy kézi habverő belsejében? (láttam hogy abba lehet tenni, hogy ne érjen az edény aljához).
    Szóval én itt akadtam el a témában, hogy most vegyek mellé egy kis edényt és egy habverőt? :D
    Te/ti ezt hogy oldjátok meg? Vagy vettetek hozzá speckos fertőtlenítő készüléket?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ugyanezzel nyűglődtem énis, hogy most komolyan a rizses lábas, a zabkásás vagy a tésztafőző legyen mostantól a mensimosó..?
      De végül arra jutottam, hogy kijelöltem neki egy befőttesüveget, bele a kehely, lötyi dettol fertőtlenítő folyadék (amit sebre is lehet), vízforralóban forralok majd vizet és az még rálöttyentem. Nem ez a hivatalos ajánlás, de nekem ez így oké:D

      Törlés
    2. Meg kell nézni, mit ajánl a kehely gyártója. Ez is kicsit gázos az elején, de aztán kialakul, lehet egy néhányféleképpen. Amúgy mindig, mikor kiveszem, elmosom, szóval a már elöblítettet fertőtlenítem, vérről már szó sincs olyankor.

      Törlés
  5. Húú, a menstruációs kehely nekem igazi life changing experience volt, soha nem használnék már mást. Azt hiszem kb másfél éve vettem, és azóta semmi kellemetlenséget nem okoz a menstruáció, konkrétan el szoktam felejteni, hogy épp megvan, aminél több nekem nem is kell :D Remélem neked is hasonlóan beválik hosszútávon is!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Most döbbentem rá, mekkora mázlim van, hogy egy ciklus alatt csak két napot használtam, de pont a két legnehezebb napot tette nagyon simává:D de eddig nagy a szerelem:D

      Törlés