2014. február 9., vasárnap

Nem értem az olyan étrendeket, amiben egy csomó mindent tiltanak, mert fúj meg nem egészséges, aztán meg lázasan keresik rájuk az alternatív megoldásokat.
A paleolit étrendbe nem fér bele a gabona, ezért szórakoznak a különböző olajos magvakból készült lisztekkel, ami mindamellett, hogy pokoli drága, még csicsog is a zsírban.
A vegánok "tejtermékei" a másik agymenés: egy tumbis kép összefoglalta a vegán bevásárlólistát. A különböző zöldségekkel és gyümölcsökkel nem volt gond, de aztán jött a tofusajt, szójamargarin, mandulatej, szójatej és a tojáspótló...
Ha annyira nincs rájuk szükség, miért kell ennyire görcsösen pótolni..?

3 megjegyzés:

  1. Epic.
    Meg persze, élhetünk ősember módjára, ajánlom, hogy vándoroljunk le Afrikába, és együnk bogyókat a fákról, hátha oda nem tud felmászni a Smilodon. Vagy rajzoljunk barlangok falára, és ejtsünk el három mamutot per hónap.
    Gyanítom, hogy nemcsak az elborult "éljünk természetesen" van a dolog mögött, hanem a pénzlehúzás lehetősége is. Meg amúgy is, aki azt akarja nekem bemagyarázni, hogy ez az olaj egészségesebb mint az az olaj, legszívesebben visszarángatnám a középiskolai padba, hogy most akkor tanuld meg rendesen a bioszt és a kémiát. Nem szoktam általában ilyenekkel foglalkozni, meg persze, nyilván sok egészségtelen kaját tömünk magunkba, viszont méltányolnám, ha azok ontanák az igét, akik mondjuk tudják is a kémiai hátterét mondjuk az ételeknek, nem csak hallomásból okosodnak.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nálam a "totu" verte ki a biztosítékot, a "paleo túró": 10 tojásfehérjéből lesz 150 gramm ilyen szmötty. MI A BAJ A TÚRÓVAL???
      És főleg ne egy olyan kor étrendjét hirdessük, amikor egy harmincéves veteránnak számított.

      Törlés
  2. Tényleg, most jutott eszembe egy nagyon vicces sztori, órákig nevettünk rajta fészen, mikor megláttuk a következő szókapcsolatot:

    "paleolit kakaóscsiga"

    WTF :D

    VálaszTörlés