2016. november 27., vasárnap

Medvegy úgy érezte, megértem arra, hogy Linux legyen a gépemen.
Most szokom.
Eddig a legnagyobb kényelmetlenséget az okozza, hogy ha váltani szeretnék a megnyitott dolgaim között, reflexszerűen lefelé indítom az egeret, ahol a windowsos tálca lenne, aztán a helyes irányban meg összekeverem őket a chrome-on nyitott lapjaimmal, de ez még bőven a kezelhető kategórián belül marad.
UPDATE: Medvegy eme posztot olvasva felháborodottan hozzám fordult, hogy miért nem szóltam, hogy ez baj, és két perc alatt áthelyezte a megszokott helyére.
Minden problémám legyen ilyen.

(ok, ez nem teljesen igaz, a kedvenc betűtípusaim hiánya LibreOffice-ban sokkal rosszabbul érint, de Medvegy orvosolni ígérte, szóval remélhetőleg ez sem lesz sokáig hiszti tárgya)

Kezdek megint becsavarodni, szóval visszatérek a régen bevált módszerekhez: vettem egy színházjegyet a vizsgaidőszak utáni első hétfőre.
Olyan furcsa volt rajta a 2017, még most is néha 2015-öt írok valahová dátumnak. Azt mondjuk lényegesen könnyebb volt átjavítani 6-ra, mint 7-re lesz bármelyiket is.

Tegnap bedaráltam a Gilmore Girl-öket.
(Látszik, mennyire dübörög a tanulás itthon)


A Stars Hollow musical volt a kedvencem.
Meg Mr. Kim.
Meg Kirk második filmje.
Szerettem majdnem az egészet, na, jól esett most viszontlátni a régi arcokat, nem lett erőltetett sem, tökéletesen elégedett voltam vele.

2 megjegyzés:

  1. Én is Linuxot használok, azt szeretem benne, hogy mindegy milyen szar oldalakon járok, nem fog lehalni meg belassulni két hét múlva az egész. (Igen, nő vagyok, Koppány ha ezt látná, felháborodva kommentelné azt a 20 ezer előnyét a Linuxnak amit én most kihagyok, de hát bakker, nő vagyok. :D).
    A Libreofficet viszont utáljuk, meg LAN partikon is hátrány a Linux. Nálam régesrégóta az van, hogy fel van osztva a gépem két részre, Linuxra, meg egy kisebb tárhelyű Windowsra. 90%-ban Linuxot használok, amikor azonban beadandót írok, vagy Counter Strike partyra hívnak, akkor átbootolok Windowsra, és emiatt nem ér hátrány.
    Azt mondjuk én is szeretem, hogy tökre személyre szabható, ide-oda tudom pakolgatni az ikonokat a fentebbi meg a lentebbi tálcán is, vagy mi a jóisten ez :D (igen, nő vagyok #02)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Na emiatt hagytam én is végül magam, a múlt hétre jutottam a csigalassú működés melletti napi egy kék halálig, pedig még játék sincs rajta, csak böngészek (azt mondjuk sokat, chrome-on és húsz megnyitott lapon párhuzamosan + youtube) és írok... évek óta ellenálltam, kellett a Start menüm meg a megszokott hülyeségek (#énisnővagyok:D), és valahogy drasztikusabbnak képzeltem a váltást, de nem is az... eddig legalábbis:D
      Teljesen kihasználni tuti nem fogom, tipikus béna felhasználó vagyok, akinek a testreszabás kimerül a háttér beállításában.

      Az mondjuk vicces, hogy már úgy megszoktam LibreOffice-ban dolgozni (főleg szövegszerkesztővel és néha prezigyártóval), hogy az eredeti Microsoftosok már idegennek tűnnek:D

      Törlés