2014. január 19., vasárnap

Freud szerint a nők sok hülyeségének egyik oka a péniszirigység.
Szerinte amikor egy kislány/nő először lát kisfiút/férfit, egyből a lényeges különbséget veszi észre, vagyis a péniszt. Arra következtet, hogy a férfitest a teljes, így a kérdéses szerv híján a női test hiányos, és ebből fakad a féltékenység és a frusztráció.

Egészen sokáig hülyeségnek tartottam, de mostanában egyre többször csúszik ki a számon szorult helyzetben a "faszom!" felkiáltás, ami ezek szerint nem az egyre mocskosabb szám jele, hanem csupán egyre gyötrőbb hiányosságom felett érzett fájdalomkiáltás.

(nincs rám jó hatással, hogy a múltkor betévedtem a könyvtár pszichológia részlegébe)

6 megjegyzés:

  1. Fú, én is sokszor mondom :D
    Amúgy elég korrektnek tűnő dedukció amit csinált, nincs benne egetverő logikai bukfenc, szóval jól néz ki igazán mint állítás. Más kérdés, hogy igaz-e vagy sem :D

    VálaszTörlés
  2. Én is folyton ezt hajtogatom, hogy faszom. Mostanában meg annyi minden nem sikerül, hogy már-már túl sokszor kell használnom.

    VálaszTörlés
  3. Vagy épp a férfiak sok hülyeségének az oka, hogy azt hiszik, pénisz birtokában többre hivatottak, mint az amúgy péniszirigységgel sújtott, tökéletlen nők :)

    VálaszTörlés
  4. Nem vagyok nagy szakértője Freudnak, de eddigi észrevételeim szerint a női gondokat elég... nagyvonalúan kezeli. Akárhogy is, lehet benne valami, mert kislányként komolyan féltékeny voltam az állva pisilés miatt.
    Amúgy nem kéne pénisz, túl sok vele a macera:D

    VálaszTörlés
  5. Nekem nem volt ilyen jellegű problémám, ugyanis megtanultam állva pisilni :D Már nem tudok szerintem :(

    VálaszTörlés
  6. :D Én nem voltam ilyen találékony, biztos ez rontotta el a kapcsolatomat a fiúkkal az óvodában...
    (igazából két barátom volt az oviban egyszerre, erre varrjál gombot Freud)
    (jobban belegondolva ez csak még jobban bizonyítja az igazát, de mostmár mindegy)

    VálaszTörlés