2015. június 24., szerda

Megbuktam Anatómiából, mehetek belőle újra, és egy héttel megnyúlt az egyébként is röhejesen hosszú vizsgaidőszakom, hipphipphurrá.
A tanárnő nagyon rendes volt, és a tételeim sem voltak olyan vészesek, szóval még csak hibáztatni sem tudok (saját magamon kívül) senkit.
Szóval itthon ülök a kanapén harisnyában és fehér blúzban, csak most tűnik fel, mekkora gigászi rendetlenség van és valahogy nem tudok mit kezdeni az életemmel. Vigaszként vettem egy újabb kék körömlakkot és egy disznósörtés hajkefét (meg a macskának kaját, mekkora jutalom, hogy nem hagyom a macskámat éhen halni).

Még három vizsga van hátra, ebből a két könnyebbet szerintem turbóra kapcsolva letudom gyorsan, és akkor minden maradék életemet az Anatómiának szentelhetem.

(Ilyenkor kicsit meghalok belülről, amikor belegondolok, hogy én egészen 18 éves koromig orvos akartam lenni, erre a butított Anatómia és butított Élettan is csak hisztizve megy.)

7 megjegyzés:

  1. Majd legközelebb sikerül, most már legalább tudod, mire számíts. Az én önérzetemet kicsinálja az egyetem, ha csak egyet tanácsolhatok, Te ne hagyd :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Az ELTÉhez képest nincs okom panaszra (ott volt pár nem éppen pozitív élményem, amikor egy-egy tanár nem bírta ki és személyeskedéssel vagy látványos pofavágással tetézte egy rosszabb jegy beírását), csak magammal nehezen számolok el...
      Nálatok hogy van ez? És azért te se hagy magad! ennyit ez az egész nem ér...

      Törlés
    2. Igen, nem más véleménye a legrosszabb, hanem a sajátunk. Igyekszem, köszönöm :)

      Kettő szakról tudok csak beszámolni, vagyis inkább csak a töriről, magyaron kevés a szóbeli... de oktatófüggő. Vannak korrektek, vannak segítőkészek, vannak, akik magasról tesznek az egészre, vannak hangulatemberek, akiknél sosem tudhatod, mire számíts, és vannak a gonosz példányok, akik forgatják a szemüket vagy épp leplezetlenül kinevetnek, ha akár csak véletlenül butaságot mondasz, vagy nem esik le, mire akarnak rávezetni.
      És ehhez képest, az egyik legbutább szaktársamnak, aki azt mondta záróvizsgán, hogy a mai ember a homo habilis, most diplomája van.

      Törlés
    3. WOW.
      Az ELTÉn nem igazán találkoztam túlzott engedékenységgel, inkább az ellenkezőjével (egyik ismerősöm két órán keresztül szóbelizett fizikából a kettesért, és ez nem túlzás vagy vicc, ezalatt kint vártam a folyosón). És ott is fordult elő, hogy egy tanár az indexemet nézve gúnyosan megjegyezte, "húha, milyen szép jegyek" (nagyon nem voltak azok).

      Itt szerencsére nagyon ritkán találkozom konkrét rosszindulattal, sőt: egy különösen tündéri tanárúrnál pl. 1% alatt van a bukási arány, mert még azt is átrugdalja valahogy, aki tényleg semmit nem ért a tárgyhoz.

      Törlés
  2. Drukkolok nagyon a maradék vizsgához, az anat ne vegye el a kedvedet. :) Ez már a szigorlatod volt? Vagy nem tudom nektek van-e, nekünk a második féléves anat olyan volt, hogy az első félév anyaga is kellett, olyan igazi tömör gyönyör volt az egész tételsor. :)

    Ebben pedig, hogy butított verzió, én annyira nem hiszek. Az alapokat mindenképp ugyanúgy meg kell tanulni, és azok a legnehezebbek. Ha már tudod az alapot, nem olyan nagy dolog ráépíteni a részleteket.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Áá, szerencsére nem szigorlat, külön van a két félév és a tanárnő nem nagyon kérdez előző félévből. Akkor nem lennék ilyen kis vidám:D

      Hát, a butítottat nem úgy értettem, hogy ez a szükségesnél kevesebb lenne, hanem hogy az ÁOKon elvárt irreálisan sokhoz képest kevesebb. Olyan rémtörténeteket hallani, hogy komolyan nem tudom, hogyan bírják...

      Törlés
    2. Ők szuperhősök. :D Én sem hiszem, hogy végig bírnám csinálni.

      Törlés