2012. augusztus 14., kedd

Nyaralós könyvek

Nyaralásra könyvet választani igen meggondoltan kell.
Anno harcot vívtam a szüleimmel, hány könyvet is vihetek, mivel apukámnak kellett cipelni a csomagunkat, és valamiért nem az én hordozható magánkönyvtárammal óhajtott súlyzózni. De mióta saját táskám van és magamnak pakolok, a vitt könyveknek csak az edzettségi szintem szab határt.
Évekig tuti a bőröndömben lapult Woody Allen Lelki jelenségek vizsgálata című műve. De tényleg. Megjárta Törökországot, Lengyelországot, Olaszországot, sőt, Izraelt kétszer is. Azért jött velem, mert ha kicsit magam alá kerültem, a Kalauz kevésbé ismert balettekhez mindig feldobott. Vagy a Rosszlányok a menzán. Vagy az Élvborg női mérlegen. Akárhogy is, ez a könyv egy mestermű, és jó mindig elérhető közelségben tartani.
Kell továbbá egy krimi vagy horror, vagyis valami pörgős, izgalmas, de nem letehetetlen. Nálam ez Stephen King. A Velencéből Bécsbe tartó vonaton a Tóparti kísértetek tartott ébren, a Fertő tó partján a novelláit bújtam.
A romantikus vonal nem az én stílusom, tengerpartra mégis elengedhetetlen. Tavaly True Bloodot vittem, rezgett a léc, de még pont átment nálam. Hogy ne csapjam el a romantikával a gyomrom, történelmivel szoktam kutyulni: a Mona Lisa magánélete és a Quo Vadis is lépett már át velem országhatárt.
Klasszikusok? Minden mennyiségben! Az imádott Monte Cristo három kötetét három különböző országban olvastam ki.

Ez alapján az idei lista a következő: (még frissül, mert a héten próbaolvasásokat tartok)
Takami Kósun: Battle Royale
Anne Rice: Interjú a vámpírral
Dumas: Monte Cristo grófja (igen, megint)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése