2014. október 20., hétfő

Nem kicsit voltam ma mérges, amikor az Egészségügyi terminológia ZH közben nem jutott eszembe a "koponya varratai" kifejezésből a varratos rész. A koponya cranium, a genitivusa cranii, de a varrat nem akart összejönni. Tudtam, hogy s-sel kezdődik, és kevertem a serratus-szal (ami fogazottat jelent), de ennél tovább nem jutottam, dühödten úgy adtam be, hogy "s... cranii".

Erre elmegyünk Medveggyel sétálni, ő éppen azt ecseteli, milyen túra GPS-t fogunk venni, amikor teljesen váratlanul kristálytisztán tudtam, hogy sutura, vagyis suturae cranii lett volna a megoldás. Hát majdnem felrobbantam.

Az agyam szerintem őrületbe akar kergetni ezzel a funkciójával, hogy utólag nagyon okos tud lenni.

Mellesleg azért jó is volt a nap, majdnem elolvadtam, amikor Szöszi előkapott ZH előtt egy müzliszeletet, hogy ezt nekem, mert most szükségünk lesz az energiára. Normál körülmények között csakis cukormentes müzlit eszem, de annyira meghatódtam, hogy szó nélkül betoltam a mézes-csokis (és mellesleg igen finom) müzlit.
Ez azért olyan nagy cucc, mert nem vagyok hozzászokva, hogy másoktól bármit is kapok, ezért belül kb. olyan voltam, mint ez a mosómedve.

Olyan könnyű engem boldoggá tenni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése