2020. március 22., vasárnap

1. Has the COVID-19 affected your work environment?
Hát konkrétan bezárt az egyetem, gyakorlatokat felfüggesztették, és várhatóan minden vizsgánk online lesz, teszt formájában vagy videón.

2. How are you feeling about the Coronavirus?
Nagyon sokáig nem vettem komolyan, most pedig az ellentmondás rémületével nézem az eseményeket. Pénteken Medveggyel elmentünk megszellőztetni magunkat, sütött nap, olyan szép tavaszi idő volt, ilyenkor nem szokás apokalipszisnek lenni.

3. Has anybody you know been tested / have you?
Tudtommal nem és nem.

4. Do you have any friends stuck in any exotic locations?
Szerencsére nem, kivéve aki már eleve exotic locationt választott élőhelynek.

5. Have you changed any of your personal habits due to the pandemic?
Kicsit agorafób és germofób lettem, már kiszáradt a kezem a sok kézmosástól.

6. What is the craziest thing you've seen or heard about the outbreak?
A lidlben egy nő lecseszett egy másik random nőt, aki púpozott bevásárlókocsival állt a kasszánál, hogy szégyellje magát, amiért kartonszámra veszi a pudingot meg a felvágottat. Utóbbi utána még sokáig magyarázkodott a körülötte lévőknek, hogy hát maradt még a pultban elég, meg nagy a család, nekik kell ennyi.

7. Do you think our politicians are doing enough to curb the crisis?
Nem, és mélységesen felháborít, hogy civileknek kell összefogni és az egyszer már befizetett adón felül adakozni ilyen apróságokra mint pl. hogy a kórházakban legyen elég felszerelés vagy a dolgozóknak mit enni.
(az pedig, hogy az emberi erőforrás rémisztő hiányát ÖNKÉNTESEKKEL kell megoldani, már végképp nem kommentálnám - a fizetéseket tekintve az egészségügyi dolgozók 90%-a jelenleg is kb. önkéntes munkát végez, csak mondom.)

8. Have you stockpiled anything because of the crisis?
Nem, amúgy is egyszerre szoktam a nehéz dolgokból nagybevásárolni és ez szerencsére pont a hiszti előtt történt, szóval még megvagyunk.
De a macskakajából valóban panic buyoltam egy extra adagot: mi úgyis megoldjuk, de ha a karanténban még az éhező malacaim óbégatását is hallgatnom kell, tuti megőrülök.
Viszont dolgok, amikből pont kifogytunk, de már nem tudok venni, mert mindenki kifosztotta az aktuális készletet: bab, csicseriborsó, élesztő, paracetamol.

9. What do you think you will miss the most if you are subject to a lock in?
Lock in mint itthoni karantén? Akkor baráti találkozók, csoportos aerobik órák, beülni egy kávézóba, moziba menni.

10. What is the weirdest rumour you've heard about the virus?
Szerencsére nem hallottam semmi extrémet, értelmes ismerőseim vannak. Apukám mondogatta az elején, hogy ez a vírus nem is komoly, hanem csak gazdasági összeesküvés, de miután eleget forgattam a szemem, már nem mondja.

11. Do you have a favourite meme about the virus?
Igen, ez:

12. Has the virus made you grateful for anything?
Igen, az egészségemért.
Meg Medvegy társaságáért, akit hazaküldték home office-olni, szóval egész nap együtt vagyunk - ami azért jót tesz mindkettőnk lelkének.

13. Have any of your plans been upset by the outbreak?
Ja, lemondtuk egy izraeli nyaralást BFF-fel, és a jövőbeli Nagy Terveink, Amikről Még Korai Beszélni, kicsit meginogtak.
Meg hát úgy terveztem, júliusban diplomaosztó, hát ha lesz is addigra diplomám, szerintem csak kiküldik postán. Vagy elektronikusan pdf-ben, haha.

14. Are you planning do to anything different because of the COVID-19 outbreak?
Igazából eddig is életvitelszerűen csoffadtam itthon, csak néha hagytam el a lakást szociális élni meg edzeni. Kicsit azért nyomaszt, hogy erről a kevésről erőszakkal lemondattak, de hát ez van.

15. What do you hope to see in six months time?
Nem merek semmit sem remélni, lesz, ami lesz.

16. Has the Coronavirus upset your mental health in any way?
Ja.

Köszi Koptschek,
és ha már választani lehet, a posztapokaliptikus karakterem a kétcopfos, szakadt-lógós hosszú lobogós pulcsis, bakancsos törvényenkívüli lesz.
Unikornisos szájmaszkban.
Amim vagy van, vagy nincs, sem megerősíteni, sem cáfolni nem fogom.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése