2020. október 11., vasárnap

PSH kihívás - IV.

Moneyball, 2011 - imdb 7.6
Ajánlom? - nem.
Újranézem? - kizárt.
Nagyon halogattam, nem akartam - sportfilm, ennél távolabb kevés dolog áll tőlem. De megnéztem, tetszett, és a végére sikerült izgulnom egy baseball meccsen.
Ezzel együtt nem ajánlom, túl hosszú, és amúgy nem is annyira jó, csak ha az embernek a béka segge alatt vannak az elvárásai, egy amúgy átlagos film is megdicsőül.


Happiness, 1998 - imdb 7.7
Ajánlom? - igen.
Újranézem? - biztosan.
Ezt a filmet még korábban láttam egy felkavaró filmeket felsoroló videóban, és már eleve felpiszkálta a fantáziámat, hogy a review-t készítő ürge nem volt hajlandó mesélni a sztoriról, mert nem akarta ellőni, és a végén ajánlotta mindenkinek megnézésre.
Hát ennél maradok most énis.
(viszont trigger warning kb mindenre, ez nem egy léleksimogató film. ja és a legális beszerzéséhez sok sikert, sehol nincs fent és énis csak DVD-n tudtam levadászni)

Happiness | Film movie, Drama film, Movie posters

The invention of lying, 2009 - imdb 6.4
Ajánlom? - nem.
Újranézem? - nem.
Vígjáték egy fiktív világról, amiben mindenki csak a színtiszta igazat mondja, és egyedül a főszereplő jön rá, hogyan kell hazudni. Tele van jó színészekkel, néha el is mosolyodtunk egy-egy jeleneten, könnyednek tűnt és mókásnak - amíg valamiért át nem ment elég kemény valláskritikába. Értem én, csak nem erről volt szó és nem is tudom, hogy jön ez ide.
PSH egyetlen egy jelenetben szerepelt, szóval nem találtam képet róla.

A Late Quartet, 2012 - imdb 7.1
Ajánlom? - igen.
Újranézem? - igen.
Ezt a filmet sem néztem volna meg, ha nincs a kihívás, de nagyon nem bántam meg. 
Hozzáértés híján számomra a zene varázslat, a zenészek pedig varázslók, ez a film pedig a zenészek életébe enged egy kis betekintést, mindemellett átlagos emberi problémákat is feldolgoz (öregedés és betegség elfogadása, életközépi válság, házasság válsága) - és hát a témából adódóan mellesleg a háttérben elképesztően szép a zene.
Christopher Walken pedig olyat alakít, amitől az ember csak ül a képernyő előtt és nem bírja róla levenni a szemét.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése