2020. október 12., hétfő

Elkezdtem új olvasmány után kutatni, mert megjött a hangulatom a sok dráma és nyomor után valami kedveshez és romantikushoz. Annyi feltételem volt, hogy ne a jelen korban játszódjon, mert ahhoz most nem volt kedvem.
Két napig (!) túrtam a goodreads, amazon és egyéb listákat, hogy mit olvassak, ami kedves és romantikus, de nem offenzíven buta, pornó vagy YA.
(esetleg félresikerülten modern és felvilágosult azzal, hogy a főszereplő más, mint a többi lány, ő lázad a kor normái ellen: ő nem hord fűzőt, zabolátlan, szőrén üli meg a lovat és inkább megy vívni a fiúkkal, mint hogy hímezzen!)  
Aztán feladtam és nekiálltam újraolvasni a Lány gyöngy fülbevalóvalt.

Amit amúgy a helyi könyvtárból szereztem, mert megjött a könyvtárjegyem! Végig gyanakodtam, hogy mennyi az éves tagdíj, meg mennyit kell fizetni, mert nem láttam sehol kiírva, amikor online regisztráltam. Aztán kikülték postán a kártyámat, szóval ma bementem és kivettem három könyvet, és végig vártam, hogy akkor mivel tartozom, de teljesen ingyen volt az egész. Még mindig gyanakszom, mert nem ehhez vagyok én szokva.

Az egyik magyar influencer kiadott saját ruhakollekciót, kiváncsiságból rálestem, miért ölik egymást a követői - és egyszerű melegítőkért, amikben lehet minőségi időt tölteni. Még csak nincs is bennük semmi extra, egyszínű, basic fazonú mackók.
10+ ezer magyar forintért.
Én komolyan nem értem az embereket.
(és nincsenek teljesen pamutból, csak 30 fokon lehet mosni! oké, leállok)

3 megjegyzés:

  1. Amúgy a mackóhoz hozzáfűzve, szerintem nagyon gáz, hogy egy pulcsi-nadrág kombó (a hosszú, mert a rövidnek tökre nem is látom értelmét) majdnem 30ezer forint. Oké handmade, de az anyaga is tényleg nem a legjobb. És tudom, nagyon gáz vagyok, de szerintem rohadt előnytelen az összes ruhája, amit eddig összerakott.
    Pont tegnap hajtogatás közben gondoltam rá, hogy amúgy se adnék ennyit egy sima itthoni viseletért, de nekem a komfortérzetemen se javítana, ha ilyen együttesben sikálnám a klotyót, tökéletesen jó erre a turkált, örökölt és agyonhordott játszós ruhám.
    Mondjuk tuti nem én vagyok a célközönsége, engem a videói is teljesen hidegen hagynak, és annyival jobb kézműves dolgokat is lehetne ezek helyett venni, de tényleg.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Akkor énis gáz vagyok, nekem sem tetszik és engem is kiakaszt az ára:D És nem azért, mert pfff a primarkban két fontért kapok ilyet, mert az nyilván olyan is - el tudom fogadni, hogy drágább valami, ha érzem, hogy jó minőségű/eredeti a termék vagy ötletes a megvalósítás. Itt nem értem, hogy jött ki a matek: csak porszínekben vannak a ruhák, a fazon bő és formátlan, és az anyag harmada műszál...

      Törlés
    2. Pontosan. Támogatom, hogy saját koncepció alapján gyártja, nem pedig kiadja teljes bérgyártásba, de nekem akkor is a megvalósítás egy ilyen ehh kategória, bár engem ez a loungewear téma tényleg nem hoz lázba.

      Amúgy meg nem azért, tavaly is vettem a primarkban pár kiegészítőt, és annyira király minőségük van. Nem nagyon szoktam ilyen helyeken vásárolni, de néha ki lehet fogni.

      Törlés