2020. október 24., szombat

Végre vettünk tűt és cérnát, szóval megvarrtam a lába között lyukas leggingsemet, a szárítóból lyukasan előkerült pulcsimat és Medvegy pólóját, aminek az ujján leszaladt a varrás. Szeretek megjavítani ruhákat, ilyenkor mindig úgy érzem magam, mint egy XIX. századi feleség*, és közben elképzelem, hogy a világ hálát ad - nekem, a környezettudatosság, minimalizmus és takarékosság királynőjének, amiért ahelyett, hogy megadtuk volna magunkat a fogyasztói nyomásnak és újat vettünk volna, tűt és cérnát ragadtam és megmentettem a meglévő ruháinkat.

*főleg amikor Medvegy megkörnyékezett a kezében a fekete pólójával, hogy ő nagyon szereti ezt a pólót, de nézzem az ujját, nem tudnék vele valamit csinálni..?

Én leggings-varrás közben, 2020
(The Little Seamstress, Jules Breton, 1858)

Ma vettünk botmixer-aprító-habverő-pürésítő multifunkciós konyhacuccot, örömöm azóta nem ismer határokat. Pürés étrend, itt jövök! Ennek örömére csináltam is brokkolikrémlevest, és ha elfogy a bolti hummusz, nekiállok megint én készíteni. Már csak a kávédarálóm hiányzik otthonról: régen mindig nagy mennyiségben vettem a lenmagot és frissen daráltam, most meg kénytelen vagyok elődarált lenmagpelyhet venni, mint valami barbár.

6 megjegyzés:

  1. Én nem tudom mi van a leggingsekkel meg az én lábaimmal (na jó, tudom igazából), de ha a keletkező lyukak miatt azonnal kidobnám őket, néhány havonta teljesen megújulna a leggingskészletem... régen sosem varrtam, mostanság kénytelen vagyok, hasonló okokból kifolyólag :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Az én combjaim farmerekkel nem kompatibilisek, de azok általában simán javíthatatlanra kopnak:'D mármint lehetne foltozni, de azért no.
      A leggingsekre csak most szoktam rá teljesen, (régen csak aludni hordtam), a komfort egy olyan világa nyílt meg így előttem, amit nem vagyok hajlandó feladni:D

      Törlés
    2. Ja hát persze, az is ismerős :D amikor még sokat bicajoztunk, akkor pláne gyilkoltuk a farmerokat (mindketten), nembicaj óta meg csak simán a combjaim gyilkolják :D mondjuk amilyen vékony anyagból van a legtöbbje, nem is csoda hogy egy szezont bír csak

      Törlés
    3. Utánaolvastam, többen írták, hogy a Levis is ugyanúgy kikopik a kérdéses részen. Nincs remény.

      Törlés
    4. En konkretan ezert szoktam le a Levisrol, mert az h 20-30k egy nadrag es pont ugyanugy tonkremegy egy szezon alatt, mint mondjuk az Orsay; hat kapjak be. Akkor inkabb megveszem fele-harmada annyiert es lyukasra hordom :/.

      Törlés
    5. Ugyanezt olvastam másoknál fenntartható divatos cikkek alatt, amikor lamentáltam, honnan vegyek új farmert, hogy ne kelljen szezononként ezzel szórakozni.
      Kicsit elárulva érzem magam, az ember lánya azt hinné, a "nagy márkáknál" a néha pofátlanul magas árban legalább benne van a jobb minőség is, de ezek szerint csak naiv vagyok:D

      Törlés