2015. január 3., szombat

Modern Hamlet

Egyik irodalomórán feladat volt, hogy modernizáljuk valamelyik Shakespeare drámát 10 vagy kevesebb mondatban.
Én ezt most megtaláltam: imádok rácsodálkozni, milyen kis cuki naiv voltam 2008-ban.

Hamletet, egy számítástechnikai cég igazgatójának fiát éppen külföldi cserediák programból hívja haza egy őt szeretett édesapja halálhíréről értesítő e-mail.
Hazaérve azonban keserű csalódásként éri, hogy édesapja fivére vette át atyja helyét mind a cégnél, mind szülei nászágyában.
Noha az ifjú Hamlet filmforgatókönyv-író akar lenni, bántja, hogy nem folytathatja a családi vállalkozást, és egy médium látogatása után apja halálával kapcsolatban felmerül benne az idegenkezűség gyanúja: talán mégsem baleset volt, hogy elütötte egy turistabusz.
Szerelmével, Opheliával, az irodaépület gondnokának lányával elhiteti, hogy már nem szereti, mert nyűg neki a szép, ám csökkent értelmi képességű lány állandó zaklatása.
Mikor elszánja magát, hogy beszéljen édesanyjával annak erkölcstelen viselkedéséről, Ophelia apja meglesi őket, és a megzavart Hamlet véletlenül belöki a liftaknába.
Nagybátyja utasítására Hamlet a repülőtérre megy, hogy Hawaii-n pihenje ki az utóbbi idők fáradalmait, de a taxi bandaháborúba téved, ahol a sofőr kilöki utasát és elhajt.
Hamlet visszatérve látja, hogy a cég épületénél a rendőrség helyszínel: Ophelia bánatában kiszédült az ablakon az ötvenkettedik emeletről.
A szerelmes ifjú bosszút esküszik, dühében felmegy az igazgatói irodába, ahol pókerezni hívja a szeretett lány bátyját.
Nagybátyja azonban mérgezett zsetont használ, de óvatlansága következtében meghal Ophelia bátyja és Hamlet anyja is; Hamlet bosszúja beteljesedik, amikor lenyomja a zsetonokat nagybátyja torkán.
Hamlet legjobb barátja, Horatio lép be, és a hullahegyek és kártyalapok között az alélt Hamletet találja, aki utolsó szavaival arra kéri: maradjon életben, írjon forgatókönyvet a történetéből, és juttassa el Hollywoodba - majd a nemes lelkű ifjú szíve megszűnik dobogni.

6 megjegyzés:

  1. Csatlakozom! Ez tényleg jó! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm:) hála a gyűjtögető pocokmentalitásomnak, ennél mókásabbak is hevernek különböző dobozokban:D (pl. a nyolcévesen írt naplóm, hát hú)

      Törlés