2015. január 24., szombat

Néha rám tör a vágy, hogy felszínes női magazinokat olvassak. Lány vagyok, na. Ezt a vágyamat manapság úgy sikerül leküzdeni, hogy inkább barangolok kicsit a "beautyblogok" között - és ez sokkal költséghatékonyabb megoldásnak tűnik.
Viszont hátulütője is van a dolognak.
Pl. hogy határozottan fiúnak érzem magam, amikor egy tizenöt éves leírja a napi sminkrutinját, amihez TIZENHÉT TERMÉK szükséges (összehasonlításként: az enyémhez csapvíz és egy szempillaspirál kell), vagy valaki más leltárt tart, és több pirosítója van, mint ahány sminkcuccom összesen (és nekem nincs is pirosítóm).


És akárhogy is, némi irigységgel vegyes dühöt érzek, amikor látom, hogy "professzionális" bloggerinák abból élnek, hogy különböző márkák élő reklámtáblái: vagyis kétnaponta kiraknak egy outfit- vagy sminkposztot, aminek a végén többsornyi link következik, mit hol lehet beszerezni, és ha néhány egyszerűbb léleknek még mindig nem esne le, hogy szponzorált az egész, utána jön egy újabb élménybeszámoló valami bloggerreggeliről vagy más összejövetelről.

3 megjegyzés:

  1. Engem az irritál, mikor az összes tesztelt terméket a gyártótól/forgalmazótól kapta az illető, mert én elhiszem, hogy őszinte a vélemény, de nem ugyanabból a helyzetből indul ki a blogger, mintha saját zsebből vette volna, szóval igenis megkérdőjelezem a hitelességét. Szerintem itthon egyre kevesebb a szimpi és jó stílusú blogger, hasznos tartalmat meg egyre kevésbé lehet találni. Swatchokért és főleg sminkekért csak külföldi oldalakat szoktam felkeresni, na nem mintha őket nem szponzorálnák, de valahogy mégis ezerszer informatívabb és minőségibb az egész.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. + amikor a sok felhalmozott promóciós cuccból utána lesz egy jó kis blog sale...
      Nekem amúgy nincs bajom ezekkel, már csak azért sem, mert amúgy nem terjed az ilyen blogokra az érdeklődési köröm, plusz a legtöbben annyira egymást meg önmagukat ismétlik (időnként bizonyos termékeknek divatja van és mindenhol ott vannak, vagy a képek: szépen befotózott termékek valami anyagon/tányéron/szépen manikűrözött kézben tartva, outfit posztok ugyanazokkal a pózokkal, instás fotók kisállatról/papírpoharas kávéról szépen manikűrözött kézben/lábról elnyúlva az ágyon, mellette könyv vagy valami kaja, stb.), hogy nagyon hamar el lehet velük telni.

      Törlés
    2. :D, sajnos nagyon igaz, amit írsz.

      Törlés