2020. szeptember 11., péntek

Benti cicásokhoz kérdés:
Mennyire pörgöm túl a témát, hogy a macska szenved a bezártságtól?
Medvegy szerint nagyon, de én rettegek, hogy Pó unatkozik most az udvar után a két szobában. Sokat nézelődik ki az ablakon, időnként erőszakosan követel egy kis szeretgetést, akkor megnyomkodjuk - hagytam elől neki kartondobozt, hagyom, hogy polcra másszon, kapott kis játékokat, amikkel egyelőre vegyesek a tapasztalatok: naponta többször próbálok vele játszani valamit, de ritkán hajlandó kooperálni (amikor elgurítom neki a csörgős labdát, konkrétan megvetően néz rám). Rendeltünk cicabútort, holnapra megérkezik az is, és én ezzel együtt szorongok, hogy nehogy unatkozzon szegény.
Medvegy kiröhög, hogy amikor kijárt, akkor se csinált sokkal többet, de én ettől még nyugtalan vagyok.

Ugyanitt mazochizmus tetőfoka: szürke, bolyhos fonalból kötni. Kifolyik a szemem, és így is inkább érzésre, semmint látványra követem a mintát.

A mai szülinapi programom újságos és kávézó lett volna, de kb egy órát bolyongtunk az újságok között, mire megállapítottuk, hogy olyan baromi drágák a minket érdeklő példányok, hogy inkább átmentünk a szomszéd könyvesboltba, onnan választottunk magunknak egy-egy könyvet és átvonultunk kávézni.
Rablás amúgy, 7-8 font egy magazin - értem én, hogy munka van benne, meg minőség, de fogyasztói oldalról azért no, ugyanennyiért kapok egy könyvet, ami arányaiban jóval tovább szórakoztat, mint egy magazin.

12 megjegyzés:

  1. Boldog Szülihetet Neked! :)

    Szerintem is túlpörgöd. (mondom én, az örök aggódós :D ).

    A szeleburdi fehérről még nem nyilatkozhatok, mert ő egy speciális eset lesz, már látom. :D

    A másik 14 éves, és 2 hónapos kora óta benti cica. Volt pár költözés vele is, néha volt egy kis hiszti, de hamar megszokta az új helyeket. Elbújt ágy alá, szekrénybe, a szekrény tetején lévő bőröndbe.... Én mindig hagytam neki, hogy a saját ritmusában szokja meg az új helyet, és tulajdonképpen azt csináljon, amit csak szeretne. (nagyon jó természetű cica. soha semmit nem tört el, vert le, nem karmolta szét a bútorokat...) Nem tudom nálatok hogy van, de Kajsza a kezdetektől bejöhet az ágyba is, és pl nappal is imádott az ágytakaró alatt szunyálni.
    Anyukám tanárként sok plüsst kapott, onnan “kiválasztott” magának egy “lakásromboló” mackót (lsd a profilképen), azzal nagyon szeretett játszani, az mindig mindenhová jött velünk. Volt rengeteg egere, labdája (természetesen időnkét új és új játékokkal kiegészítve). De egy fém karikára felfűzött szalagkupac is simán lefoglalta vagy fél órára. (majd persze pikkpakk otthagyott, és elvonult enni. :D )
    Ha kiválasztott magának egy dobozt, az maradt amíg teljesen le nem amortizálódott (jelenleg is együtt lakunk egy rohadt nagy dobozzal a konyhában, mert az az Ő mentsvára - ott mindig békén hagyjuk pihenni).

    Ő is nagyon szeret bújni, volt, hogy bő egy órát szunyált és dorombolt rajtam. (én meg már majd bepisiltem és görcsöt kaptam. :D )

    Amúgy is, a nap nagy részét végig szunyálják. Ha szeretitek és megadtok Pónak mindent (ez pedig ugye nem is kérdés! <3) , teljesen elégedett és boldog cica lesz benti cicaként is. Ti ismeritek jobban Pót, majd kiderül, hogy hátha igénye van kicsit “bonyolultabb” játékokra is. De a neten meg már annyi mindent be lehet szerezni. Rendben lesz az a málnatalpú na! :) <3

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm:))

      Na akkor megnyugszom, csak eddig mindig kijárós cicáink voltak, amikor meg ők voltak bentik, lényegesen nagyobb volt a benti terület (=lépcsőház, meg felmehettek a szüleimhez is).

      Kezdjük amúgy kitapasztalni, mik szórakoztatják és mik nem: a csörgős labdára továbbra is értetlenül néz, mi akarok vele, viszont BFF küldött neki plüss zöldségeket, amiket IMÁD ölni:D
      Annyira cuki amúgy, hogy vannak ilyen közös macskahülyeségeik, amik minden macskára működnek:D

      Törlés
  2. Boldog szülinapooot! :)

    Szerintem ne izgulj. Nálunk A. ilyen, ezért is van kifutó, mert szerinte így teljes az életük.
    Ha tényleg igényelné a kinti létet, észre fogod rajta venni (nálunk pl. Lulu addig üvölt, amíg valaki fel nem kell, kinyitni a macskaajtót, az örökbeadott kismacsek, meg extra agresszív volt, amíg nem tudta a felesleges energiáit kint levezetni, azóta angyal). De szerintem Póval nem lesz problémád :) Amikor az új házba költöztünk, Lulu se tudott kimenni majdnem egy évig, semmi probléma nem volt vele, tényleg.

    Én itthoni cuccokból szoktam nekik játékot gyártani, jobban leköti őket, illetve nálunk nagyon bejött a macskagyökeres párna (https://www.zooplus.hu/shop/macska/jatek/macskagyoker/323052), ezt mindkettő imádja. Ha még valamivel meg akarsz próbálkozni, akkor sétáltathatsz is :D Hamar megszokták a hámot és a feladást is. Mi a kertben szoktunk körbejárni néha-néha Luluval, ő egészen élvezi a felfedezést, de Szamócát csak húzni tudom mint egy zsákot, ő nem nagyon éli az ilyen aktív dolgokat :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ó igen, a macskagyökeres párnák! Már a nyála folyik, és kifeküdt ezerrel, de erőszakkal sem lehet elvenni tőlük! :D <3 Én vettem még herbáriában macskagyökér teát, és a párnákat/játékokat összezárom a teával egy nagyon jól záródó dobozban. Megvesznek érte! :)

      Törlés
    2. Babmacska: köszönöööm:))

      Így képzelem nálatok a cicasétáltatást:D https://www.youtube.com/watch?v=SSKatciX3hA&ab_channel=MorganJames
      De szerintem Pó is ilyen lenne, szóval még várok kicsit:D
      Játékilag most nagyon mennek a plüss zöldségek, amiket kaptunk, iszonyú édes, amikor a nagy vadász lemészárol - egy plüssrépát. Kapott egy cicamászókat is, még barátkozik vele, vagyis időnként mellé ül, és ennyi. Megérte megvenni.

      Fú a macskagyökérrel még otthon volt tapasztalatunk, apukám vett egyszer gyógyteának, és Purr konkrétan kibarmolta a táskájából, kirágta a zacskót és utána belefetrengett:D

      Törlés
    3. Én pont ezért soha nem mertem kiadni pénzt a cicamászókákra. :)

      https://cheezburger.com/7941653504/welcome-to-my-life-hoomin

      Törlés
    4. nevetek, de belül sírok :'D pontosan ugyanez van, a doboz, amiben érkezett érdekesebb volt eddig.

      Törlés
    5. Nálunk A. akar óriási cicamászókát venni, szerintem nem jó befektetés. Utolsó nagy dolog, amit vettem nekik egy párna volt, Szamóca néha megdagasztja, de ezenkívül nem érte még macskatest. Inkább mellette alszik.

      Szamival a séta pont ez volt :D eldőlt, aztán húzthattam mint egy tuskót.

      Törlés
    6. Egyelőre nem tudok mellette szólni, de két baráti macska is imádja a saját mászókáját... lehet Pó is ráfanyalodik idővel.

      Törlés
  3. Nem értek a macsekokhoz, mondjuk úgy, jöttem kibickedni :D ^^
    És bár Téged sem ismerlek olyan behatóan, azért merem gyanítani, hogy túlgondolod - úgy értem, nagyon rövid idő telt el, biztosan minden nagyon új még neki. Valószínűleg nem fog mindig így viselkedni, ahogy most. Az alapján, amit a természetéről írtál, minden oké lesz, csak a maga tempójában.

    Most, hogy mondod, azt sem tudom, mennyibe kerül itthon egy magazin, arányaiban valószínűleg szintén rohadt drága.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi a biztatást, már kezdem érezni, hogy túlaggódtam a dolgot, elvégre nagyon sok cica nagyon jól elvan kicsi lakásokban:D (és nem mindnek van így kinyalva a kis cicafeneke...)

      Hát otthon sem voltak olyan olcsók, olyan 800-1000 forint körül mozgott egy igényesebb magazin, és végülis tény, hogy ennyiért is lehet könyvet vadászni, csak hát itt meg egészen pontosan ugyanannyiba kerülnek az ilyen újságok, mint egy vadiúj könyv a könyvesboltban.

      Törlés
    2. Ahogy látom, amúgy is alakultok :)

      Jaj, értem, hát így tényleg nagyon meredek :O

      Törlés