2020. november 6., péntek

Nagyon szeretem az ilyen kérdéseket, és most MM-nél láttam újra, szóval loptam és lőn.

1. Where did you grow up?
Budapesten születtem és jártam óvodába, 6 éves koromban kiköltöztünk az agglomerációba Veresegyházra, de továbbra is Budapestre jártam oskolába. 15 voltam, amikor visszaköltöztünk Zuglóba, és több, mint tíz évig a 74-es trolibusz vonalán éltem az életemet.

2. Where do you currently live?
Angliában, Nottinghamben - még elég új ez az infó nekünk is, nagyon fura így leírni.

3. Who is your first best friend?
A legelső Vera volt - mivel a szüleink már előttünk is közeli barátok voltak és mi nem egészen egy év különbséggel születtünk, adta magát, hogy sok időt töltöttünk együtt. A szüleink mai napig összejárnak, de mi nem keressük egymás társaságát: nem vesztünk össze, nem volt látványos "szakítás", egyszerűen csak nagyon különböző személyiségekké nőttünk fel.

4. How tall are you?
178 centi.
Nem, nem kosaraztam soha, bár elég sokszor próbáltak rávenni.

5. Dogs or Cats?
Macskák. Macskák vettek körül egész életemben, imádom a független kis lényüket, a logikájukat, még a hülyeségeiket is, meg azt, amikor rosszak. A kutyákat csak messziről és rövid időre kedvelem, utcán, másoknál, de saját sosem kéne.

6. Funniest moment throughout high school?
Fúha, ilyenkor persze nem jut eszembe semmi, de elég sok volt, viszonylag jól szórakoztam meg mókás társaság voltunk.
Nem a legmókásabb, de véletlenszerűen kiválasztott pillanat, amikor ottalvós lánybulit tartottunk az egyik osztálytársamnál, és annyira ráfüggtünk a Paris Hilton öribarit keres c. minőségi dokureality-ra, amit másnap reggel éppen maratonban adtak a Viasaton, hogy szegény házigazdának gyakorlatilag úgy kellett kirúgnia minket, hogy neki amúgy mostmár programja lenne - mi pedig kiszámoltuk, ki lakik a legközelebb, és átrohantunk hozzá folytatni a maratont.

7. What year were you born?
1992.

8. Are you in/have you gone to college?
Érettségi után tettem egy éves kitérőt az ELTÉ-n kémia szakon, majd tovayolóztam az SE ETK-ra dietetikusképzésre, amit nem kevés időhúzás után 2020 nyarán, a pandémia közepén fejeztem be.

9. What is your favorite drink?
Szörnyű szokás és nem kéne reklámoznom, de nem szeretek inni, vizet szoktam, mert muszáj.
Alkoholból pedig nyilván az Aperol Spritz, mint minden fehér lánynak Európában 20 és 40 év között.

10. What is your spirit animal and why?
Macska, doh.

11. You’re wearing perfume, what scent is it?
Manapság pont nem hordok semmilyet, mivel a költözéskor nem hoztam magammal és venni még nem volt érkezésem - de a nyári illatom valamilyen Nina Ricci, többnyire az almás kiadásból, a téli pedig az Armani Code Satin kiadása.

12. Tea or Coffee?
Egyértelműen kávé, teát csak a tudatos hidratálás miatt iszom, vagy ha beteg vagyok, de élvezeti értéke nincs sok számomra.

13. What are your life goals?
/cries/ I DONT KNOW
Jézus atyám, köszönöm az egzisztenciális krízist. Életben és boldogan tartani Medvegyet és a macská(i)nkat, később reprodukció után az utódunkat is, esetleg magamról sem megfeledkezve.
Nagyobb, közhelyesebb cél, hogy szeretném valamilyen módon jobbá tenni a világot - nem az egészet, de a kis mikrokörnyezetemet, és esetleg valami maradandót alkotni. De kinek nem ez a célja az életben.

14. What sports do you play or have you played?
Szégyen, de sosem sportoltam hosszabb ideig kitartóan. Gyerekkoromban úgy öt évig jártam lovagolni, de miután véget ért, mindig csak kipróbáltam ezt-azt, sosem tartottam ki semmi mellett. Kamaszként jártam egy évet Krav Magázni és egyet jógázni, utána hatalmas kihagyás után, 25 évesen kezdtem csoportos ugrabugra órákra járni, ami mellett kitartottam a pandémiás konditeremlezárásokig.

15. Have any books you read changed your life?
Nem tudok konkrét olvasmányt kiemelni, de erősen hiszek benne, hogy az olvasott könyveim is formálták ha az életemet nem is, de a gondolkodásmódomat mindenképp. Amik most eszembe jutnak az utóbbi öt évből:
- Tara Westover: Educated - egy amerikai lány küzdelme az elmebeteg családjával azért, hogy tanulhasson (meg néha az életben maradásért is);
- Szvetlana Alekszijevicstől bármi - elég kemény témákkal dolgozik;
- Alekszander Szolzsenyicin: Rákosztály és Ivan Gyeniszovics egy napja - egy hosszú és egy rövid olvasmány, de mindkettő ugyanúgy kísért azóta is;
- Donald Ray Pollock: Mindig az ördöggel;
- Anonyma: Egy nő Berlinben - egy berlini újságírónő naplója a Második Világháború közvetlen vége utáni állapotokról.

16. What is your favorite movie?
Örök kedvencem a Schindler listája, egy időben hetente megnéztem, aktuális kedvenc a Capote.
További kedvencek: Doubt, Jane Eyre, Conjuring 1-2, Liza, a rókatündér, Csupasz Pisztoly sorozat (szigorúan magyarul).

17. Who are your favorite YouTubers?
Aktuálisan YourMovieSucks Adam (filmek), KrimsonRogue és Dominic Noble (könyvek-filmek), Lindsay Ellis és Contrapoints Natalie (videóesszék) és Micarah Tewers (kaotikus tartalom diy ruhakészítésnek álcázva).

18. Do you speak any languages and how well?
Angolból és németből van középfokú nyelvvizsgám, angol azóta fejlődött, a német felejtődött (ami eléggé fáj, mivel előbbi kényszer volt, utóbbi pedig passion project).
Fun fact: tanultam olaszul egy, héberül TÍZ évig, és most kb ugyanolyan szinten vagyok mindkettőből: tudok felolvasni meg rákérdezni erre-arra, hogy hol van, de az útbaigazítást már nem fogom érteni.

19. Are you single or taken?
mArRiEd.

20. What is your idea of your dream date?
Hosszú séta a városban, a végén benézünk egy könyvesboltba és kávézunk. Mivel ez dream date, a kávézó a könyvesboltban van, az évszak ősz és séta közben gesztenyefák alatt is elmegyünk, és a zsebembe gyűrök néhány gesztenyét.

21. How long was your longest relationship?
Még mindig tart, 2009 októbere óta.

22. How would you describe your fashion sense?
Egyszerű, főleg fekete-fehér kiegészítve mókás macskás pólókkal, összességében smart casual (vagyis fekete nadrág/ruha, blézer). Nem szeretek túl sok energiát fektetni a ruházkodásomba, de nyilván szarul sem szeretek kinézni, szóval igyekszem jól kombinálható ruhákkal megtölteni a szekrényem.
Bár nehéz erről úgy írni, hogy kb fél éve nem megyek sehova sem, szóval többnyire fekete leggings és mókás póló van rajtam.

23. What is your go-to hairstyle?
Leengedtem és kifésülöm.
Az előző kérdésből már kiderült, hogy lusta darab szar kényelmes vagyok, ha a kinézetemről van szó, szóval általában csak kontyba csavarom a hajam fejem tetején, ehhez képest már a kifésülés is effortnak minősül.

24. How many siblings do you have?
Egy nővérem, aki tizenhárom évvel idősebb nálam.
Igen, ugyanazok a szüleink, csak megszületett a nővérem, a szüleink sokat vártak, majd megszülettem én. 

25. What is your go-to fast food order?
Nem eszem fast food-ot, ha félévente egyszer mégis megyünk, Medvegy krumplijából szoktam lopni.

26. Do you use a PC or a Mac?
Mac.

27. Your most memorable childhood memory?
Sok szép emlékem van, talán a legkorábbi és leginkább jelentős, amikor négyévesen tüdőgyulladással kórházba kerültem és hosszú kezelés után végre hazamehettem: ülök a magas ágyon és lóbálom a lábam, amíg nézem, hogy a szüleim az üvegablak túloldalán beszélnek a doktornővel, majd anyukám beront, olyan szorosan átölel, hogy fáj, apukám pedig kiveszi a bőröndömet az ágy alól és elkezd csomagolni.
Otthon a hazatérésem örömére kaptam egy görkoris barbit, aminek hajlottak a térdei.

28. What are your morning, evening routines?
- Medvegy kel előbb, amíg ő foglalkozik a macskával (megnyomkodja-megeteti) és csinál nekem kávét, addig én az ágyban fetrengek és próbálom rávenni magam, hogy felkeljek pisilni. Miután ez megtörtént, hideg vízzel leöblítem az arcom, hogy kicsit felébredjek, kitámolygok Medvegyhez, megmelegítem az előző este bekészített zabkásámat és leülünk a kanapéra valamilyen aktuális kedvenc youtube videónk elé.
- Miután Medvegy hosszan győzköd, hogy mostmár szeretne aludni, abbahagyom az aktuális tevékenységemet és elvonulok zuhanyozni. Megállapítom, hogy kéne valamilyen arcápolási rutin, de nem most, mert ???. Amíg Medvegy is fürdik, bekészítem a másnapi zabkásámat, lekapcsolom a tévét-villanyt, ellenőrzöm az ajtót-ablakot és átvonulunk a hálóba, ahol teszek be zenét és még olvasunk elalvás előtt, vagy ha fáradt vagyok, csak agyatlanul instát-9gaget görgetek, amíg ki nem esik a kezemből a telefon.

29. Do you have any bad habits?
A legrosszabb a halogatás: szeretem várni az inspirációt, mert anélkül nyilván semmit sem érdemes csinálni, nem..?
(de, de igen, sőt, akkor a legfontosabb)

30. Tell us one thing about you that we wouldn’t know?
Több ismerősömnek is onnan jut eszébe a szülinapom, hogy ha a 9/11es terrortámadások évfordulójától hangos minden - akkor elfelejtettek előző nap felköszönteni.
Képzettársítások, amiket az ember nem akar magának, aztán mégis megtörténnek.

2 megjegyzés:

  1. Jeeeeeee!! :)

    A héber az hogy jött, és h-h ilyen sokáig? :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. vallásos gimi, kötelező tárgy volt, de jártam különórára is egy évig:D
      de most gondolkodom, hogy fel kéne venni vele a fonalat, miután tegnap rádöbbentem, hogy Borat végig héberül beszél, csak erős orosz akcentussal, és egy csomót értettem belőle:DD

      Törlés