2023. november 30., csütörtök

November 30., amikor nem beszélek melóról

Újrakezdtük a Grace Klinikát, mert miért ne.

Úgy egy hete az élet úgy döntött, hogy nem jár nekem alvás, és mostanra kezd tele lenni a tököm: a hétvégén nem aludtam a stressz miatt, a szabadnapomon hajnalban felzajongott a macska, szóval tegnap úgy bújtam ágyba, hogy na majd ma!
Hajnali háromkor nyilván arra keltem, hogy kifordulok saját magamból, olyan erős menstruációs görcseim voltak, és egy óráig nem ütött be a fájdalomcsillapító, addig csak feküdtem és az járt a fejemben, hogy nagyon nagy szopás lesz majd szülni.

Megnyitották a nottinghami központi könyvtárat, és amennyire lelkesen mentem el és imádtam ott lenni, feltöltődtem a sorok között bolyongva és számtalan boldog órát tervezek még ott tölteni... a Szabó Ervin nyomába sem ér. Most nagyon hiányzik, és remélem, hogy az új könyvtárban is szerzek annyi kellemes emléket, hogy valamennyire betöltse a szívemben a Szabó Ervin-formájú lyukat.

Szépen lassan csak kitanulom az öngondoskodást: vettem a Lushban élénkkék arcmaszkot, felkentem, majd összedobtam a szezon első forraltborát és megcsináltam a körmeimet. Közben ment a Grace Klinika, időnként összekuncogtunk Medveggyel valamin, és most jó.

2 megjegyzés:

  1. Tudom, megragadtam a lényeget, de miért gondolod, hogy a menstruációs görcs és a szülés összefügg? Hátha ezzel biztatni tudlak: endometriózis miatt nekem nagyon durva mensis fájdalmaim voltak, a gyerek viszont négy óra vajúdás után "kipottyant", s ha ügyesebben tudok tolni (másodjára már tudnám hogyan kell, no mindegy), akkor lehet gátmetszés nélkül megúszom. (Így sem volt gáz, annak fényében különösen, hogy semmiféle fájdalomcsillapítót nem kaptam.)

    De ez még úgysem aktuális neked (ha jól veszem ki :)), addig is öngondoskodásra fel! (Meghoztad a kedvem a könyvtárazáshoz is)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Inkább a fájdalomtűrés szempontjából gondoltam, ami nekem pocsék: ha fáj valami, semmi nem tudja elterelni a figyelmem, csak azon pörgök, amitől nyilván gyanítom még erősebbnek élem meg :'D De kicsit azért bíztat, hogy gyorsan túl is lehet esni rajta (a fájdalmat meg elvileg úgyis elfelejtem majd, legalábbis nemrég olvastam róla, hogy biológiailag így vagyunk kitalálva, hogy fennmaradjon az emberiség)

      És hajrá hajrá, a könyvtárak abszolút wellnessközpontnak minősülnek ♥︎

      Törlés