2014. november 3., hétfő


(imádom, hogy már az is "szakmámban való kutatás"nak számít, ha azt teszem, amit eddig - vagyis főzéshez inspirációkat, recepteket és tápanyagtáblázatokat böngészek a neten.
Istenem, de boldog leszek a munkámmal)

Nem csak mint leendő dietetikus, de mint egészségesen táplálkozó emberi lény is rángani kezd a szemem alatt az ideg, ha egy mondatban olvasom a "reform" és a "rántás" szavakat. Mert ha valamiben lecserélem a lisztet grahamlisztre és a disznózsírt olívaolajra, az még nagyon nem lesz "reform", és ezt történetesen már a gimiben tudtam, amikor még csak lelkes amatőrként belevágtam az egészséges evésbe. Nyahahahajj.

Mellesleg az olívaolajat nem szabad magas hőmérsékleten kezelni. Legalábbis lehet, ha nem zavar, hogy elég drágán vettük és a sütéssel lényegében elveszik belőle minden "egészséges".
(Én magamnak kókuszzsíron, Medvegynek sima jó minőségű napraforgóolajjal sütök, és a már megfőtt tésztára löttyintek egy kevés olívát, így mindenki jól jár, és az egészséges.)

4 megjegyzés:

  1. :DDD

    Amúgy én pl a lencsefőzeléket (ha nagy ritkán készítek, bár inkább a vöröslencsét szeressük) nem sűrítem semmivel, mert ami része picit szétfő, az ippeg eléggé sűríti - nekünk így is jó :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én sem sűrítem semmivel, simán kicsit kevesebb vízzel öntöm fel és egyszer belemerítem a botmixert, így is megáll benne a kanál:D
      Vöröslencsét meg nemrég vettem először, most kerestem utána, mihez is kezdjek vele. Te mit szoktál? Nekem eddig a krémleves a legszimpibb:)

      Törlés
    2. Fúúú mi indiai vöröslencse-főzeléket szoktunk főzni, baromi gyors és elképesztően finom! http://kolisgurman.blogspot.hu/2012/09/indiai-lencsefozelek.html

      Törlés
    3. Hú ez de jól néz ki... szerintem a tél vöröslencseszezon lesz nálunk:DD

      Törlés