2020. augusztus 28., péntek

PSH kihívás - I.

Flawless, 1999 - imdb 6.5
Ajánlom? - nem.
DVD-n kellett megrendelnem, mert érdekesnek tűnt a leírás alapján, de sehol nem volt elérhető.
Robert de Niro egy kemény zsaru (wow), PSH a szomszédban lakó transzvesztita (A LEHETŐSÉGEK), a kettejük kapcsolata lehetne a film középpontja, de nem kap elég időt, nem elég árnyalt, így a film nem ír le szép ívet.
Az alaphelyzetből azt hittem, egy feelgood hangulatú film lesz: unlikely friendship, Életrevalók, erre olyan semmilyen lett. Pedig néha felvet komoly témákat, egy párbeszédben a nemátalakító műtét kapcsán RdN megkérdezi, miért akarna bárki csúnya nő lenni, ha lehet férfi is - és a kérdés csak ott marad a levegőben. Voltak jó pillanatai, de összességében nem érte meg.

Robert De Niro and Philip Seymour Hoffman in Flawless (1999)

The Master, 2012 - imdb 7.2
Ajánlom? - igen!
Na az ilyen filmekkel szoktam tipikusan úgy járni, hogy megnézem a trailert, megállapítom, hogy érdekes - majd magát a filmet nem nézem meg soha.
Nem tudom, mire számítottam, de ez a film lesből csapott le rám és napokig nem tudtam tőle szabadulni: néhány jelenete még mindig kísért, pedig nincs benne semmi olyan és nem is felkavaró a hagyományos értelemben.

Philip Seymour Hoffman and Joaquin Phoenix in The Master (2012)

Magnolia 1999 - imdb 8
Ajánlom? - igen.
Pontosan ezért kezdtem ebbe a kihívásba, mert amúgy az ilyen filmek nem szoktak fent ragadni a szűrőmön. És tényleg nem kicsit szenvedtem vele, mert több, mint három órás, én pedig meg vagyok győződve róla, hogy azok a rendezők, akik nem tudják két óra alá vágni a filmjeiket, titokban gyűlölik a nézőiket. Nem akarok gyökér millenial lenni, de komolyan kinek van ideje-kedve-energiája manapság HÁROM ÓRÁN ÁT egyetlen dologra koncentrálni?
Végül négy részletben néztem meg, de így utólag látom, hogy rá kell szánni a három órát és újra kell majd vennem még egyszer, egyben. Több szálon fut a film, és mind tömve van elképesztő alakításokkal - én voltam a legjobban meglepve, hogy Tom Cruise tud nem hogy jó, hanem fenomenális is lenni.

Ez a jelenet zseniális

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése