2020. augusztus 31., hétfő

PSH kihívás - III.

The Big Lebowski, 1998 - imdb 8.1
Ajánlom? - ha eddig sem érdekelt, nem.
Kicsit kínos, de együnk sem látta korábban: ez a film mindkettőnk várólistáján rajta van évek óta, elvégre számtalan mém forrásaként félig-meddig ismertük már, mégis valahogy kimaradt.
És Ó MAMÁM, de nem érte meg.
Úgy egy óra után mindketten feladtuk az odafigyelést és Medvegy elment tanulni, én meg hajat mosni meg főzni: semminek semmi értelme nincs, és még csak nem is szórakoztunk jól, mert minden vicces hozzászólásra jutott előtte fél óra cringe.


Boogie Nights, 1997 - imdb 7.9
Ajánlom? - nem mindenkinek, de igen.
Elolvastam, miről szól, unalmasnak tűnt, elkezdtem, továbbra is unalmasnak tűnt - aztán valahogy nem bírtam abbahagyni és végig kellett néztem egyben, hajnali kettőig fennmaradva (annak ellenére, mi a véleményem a két és fél órás filmekről). Pedig még csak nem is tetszett annyira.
Értetlenül állok az egész élmény előtt.


A Most Wanted Man, 2014 - imdb 6.8
Ajánlom? - nem.
Extra elkenődött hangulatban telt a film: egyrészt az egész érfelvágósan tompára és szürkére van fényképezve, másrészt ez PSH utolsó filmje - és a halála körülményeit tekintve az ember óhatatlanul keresi a jeleket az alakításában.
Ez egy tipikus kémfilm, vagyis 95%ában egy esős-sötét városban (ami kb úgy van felvéve, mint egy külsőbb kerület a Hunger Games sorozatban) nyomott emberek beszélgetnek politikai eseményekről, amikről lövésem nincs és nem is érdekelnek különösebben.
És tény, hogy PSH elég szarul néz ki, de ez igazából indokolt a karakterénél is, viszont a hangja, ami amúgy elég jellegzetes, itt alig felismerhető (jó oldala: simán nézhető lustaságból magyar szinkronnal is).

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése