2020. augusztus 30., vasárnap

PSH kihívás - II.

Red Dragon, 2002 - imdb 7.2
Ajánlom? - naná.
Ez a film kb tizenöt éve a kedvenc thrillerem, megvolt még annó DVD-n, mostmár Blu ray-en is: Medvegy a tanú rá, hogy egyszer, amikor beteg voltam és nem mentem suliba, ő pedig meglátogatott, háromszor megnéztük egymás után, mert nem akartam kiszállni az ágyból és kicserélni a lejátszóban a DVD-t (igen, ilyen öreg vagyok).
Szerény véleményem szerint ez a legjobb Lecter film: Hannibal fenyegetőbb, mint valaha, a Vörös Sárkány érdekes és tragikus karakter (Ralph Fiennes...), a zenétől mai napig kiráz a hideg, a "do you see" nagyjelenet pedig egyszerűen tökéletes.

Ken Diaz

The Boat that rocked / Pirate radio, 2009 - imdb 7.4
Ajánlom? - igen.
Ez a film lesből, meglepetésszerűen volt elképesztően cuki - amúgy nem ismertem korábban, de Babmacska kicsit felpiszkálta a kíváncsiságomat, szóval eléggé megörültem, amikor a Cexben nézelődve megtaláltam konkrétan fél fontért (!), magyar szinkronnal (!!!).
Döbbenetesen angol az egész, ennek megfelelően PSH is elég feltűnő benne, nagyon keményen kilóg a castból: ő az egyetlen, aki nem angolosan csúnya, hanem simán, illetve nem szerepelt Hot Fuzz-ban, IT Crowd-ban vagy Love Actually-ben.
Ja, és a kihagyott jeleneteket ajánlom mindenképpen a film mellé, még tovább emelik a cukiságfaktort.

The Boat That Rocked (2009)

Almost Famous, 2000 - imdb 7.9
Ajánlom? - nem tudom.
Az értékelése alapján velem lehet a hiba, mert ebben az eresztésben ennek a legmagasabb az imdb pontszáma, engem viszont egyáltalán nem kötött le: rettenetesen untam, úgy a felétől már nem is figyeltem rá.
Figyelmeztető jel lehetett volna, hogy egyszer már láttam, de semmire nem emlékeztem belőle - mostmár sejtem, hogy az elmém egyszerűen nem talált rajta fogást.

This movie sucks too

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése